BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v) dünyaya teşrifinin yıldönümü münasebetiyle Batman Mevlid Alanında düzenlediği "Kutlu Doğum" programı, yüz binlerce peygamber aşığının katılımıyla başladı.

 

"Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (s.a.v)" isimli kutlu doğum programı Molla İzzet Oğur`un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle saat 13.15`te başladı. İlahilerin okunmasıyla devam eden programda sık sık salâvatlar ve tekbirler getiriliyor. İlahilerden sonra okunan Kürtçe Mevlid alandaki yüz binleri mest etti. Bazı katılımcıların kendinden geçtiği görüldü.
Bölge halkının büyük ilgi gösterdiği "Kutlu doğum Programı" sanatçıların okuduğu ezgiler, ilahiler ve getirilen salâvatlar, manevi bir havanın oluşmasını oluşturdu, bazı katılımcıların kendinden geçtiği görüldü.

 

Özelikle bayanların katılımının yüksek olduğu programda, "Salât ve Selam senin üzerine olsun Yâ Resûlallah" nidası arşa yükseliyor.

 

İlahilerden sonra okunan Kürtçe Mevlid katılımcıları mest etti ve bazıları cezbeye girdi. Program, Çağrı FM programcısı Yunus Emiroğlu`nun açılış konuşması ile devam edecek.

M. Salih Özcan, M. Sıddık Demir-İLKHA