DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Çiftçiye Sigorta Uyarısı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, çiftçilerin ürettikleri ürünlerinin herhangi bir riskten etkilenmemesi için ürün sigortası yaptırmaları gerektiğini söyledi. Koçkaya, sigorta poliçelerinin yüzde ellisinin devlet tarafından karşılandığını da açıkladı.

Diyarbakır Söz: Üç Araç Kundaklandı!
Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesinde okul önünde park halindeki 3 öğretmenin aracı kundaklandı. Olay, merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semti Benu Sen Mahallesi 208. Sokak`ta meydana geldi.

Güneydoğu Güncel: Müftünün Tayin Muamması
Diyarbakır merkez Sur İlçe Müftüsü Hasan Yakut görev yaptığı birinci bölgeden tayin istedi. Diyanet İşleri Başkanlığı Yakut`u 6 ay önce beşinci bölge Edirne Lalapaşa`ya tayinini çıkardı. `Ben birinci bölge müftüsüyüm` diyen Yakut mahkeme kararıyla eski görev yerine 1 ay önce döndü. Ancak bu kez birinci bölge olan İstanbul için tekrar tayin dilekçesi verdi.

Güneydoğu Ekspres: Kocaköy`de Çiftçiler Bilgilendirildi
Diyarbakır`ın Kocaköy ilçesinde, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile GAP Tarımsal Eğitim Yayım Projesi (TEYAP) ekiplerince çiftçilere ``Meyve Bahçelerinde Kış bakımı, Budama ve Kış İlaçlaması`` konularında bilgi verildi.

Öz Diyarbakır Gazetesi: Öğretmenlerin Araçları Kundaklandı
Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesinde okul önünde park halindeki 3 öğretmenin aracı kundaklandı.
(M. Salih Keskin - İLKHA)