ŞIRNAK - Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) Cizre Şubesi, depremden sonra Cizre`ye yerleşen Vanlı depremzedelere yardımlarına aralıksız devam ediyor.
 
Daha önce yapılan yardım faaliyetleri kapsamında bugün de depremzede ailelere, temel gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan yardımlarda bulunuldu.
 
Yardım çalışmaları hakkında bilgi veren Mustazaf-Der Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulaziz Bayram, Depremden sonra Cizre`ye yerleşen depremzedelerden derneğimize müracaat eden 170 depremzede aileye depremden bu güne kadar imkanlar ölçüsünce ulaşmaya çalıştık ve yardımlarımızı aralıksız yapmaya devam ediyoruz. Depremzede ailelere gıda, giyim, battaniye, ısınma malzemeleri, kap kacak, halı ve temizlik maddelerinden oluşan yardımlarımız 2 aydan beridir sadece gıda ve temizlik malzemeleriyle sürüyor" dedi.
 
Depremzede ailelere teselli amaçlı ziyaretlerde de bulunduklarını belirten Bayram, ziyaretlerde depremzedelerin dertlerini dinlediklerini ve çareler üretmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Bayram, depremzedelerin mağduriyetlerinin tespiti için bir heyet oluşturduklarını de belirterek, "Dernek Mağdur ve Muhtaç Komisyonumuzun oluşturduğu bir heyetimiz bire bir Vanlı depremzedelerin durumlarını görmeleri için bir hafta boyunca Van`da ziyaretlerde bulundu. Onların sıkıntısını sıkıntımız tespit edip, mağduriyetlerinden gerekli mercileri haberdar etmeye çalıştık" diye konuştu.
 
Yardımlarının depremzedelerle sınırlı olmadığını da ifade eden Bayram, "Aynı şekilde Cizre`de yaşayan binlerce birinci derece mağdur ailemiz bulunmaktadır. İmkanlar ölçüsünde onlara da yardımlarımız devam etmektedir. Hayırseverlerden de muhtaçlara cevap verebilmemiz için yardımlarını esirgememelerini bekliyoruz" dedi.
 
Tahirhan Osal - İLKHA