Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı dün geceden itibaren Kayseri ve ilçelerinde etkisini gösterdi. Kentte vatandaşlar sabaha beyaz örtü ile uyandı. İl merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşırken yüksek kesimlerde ise 2 metreyi geçti. Kar özellikle ulaşımı ve sosyal yaşamı etkiledi. İl merkezinde yayalar kaldırımda yürümekte zorlandı. Trafikteki araçlarda yağışa bağlı görüş mesafesinin düşmesi sebebiyle ağır seyretmek zorunda kaldı. Buzlanmaya bağlı olarak çok sayıda maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği`nden yapılan açıklamaya göre 108 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Ekipleri kapanan yolların açılmasını aralıksız sürdürüyor. Kayseri’yi çevre illere bağlayan kara yollarında ise kapalı yol bulunmuyor ancak, tipi ve buzlanma nedeniyle sürücülerin dikkatli olmaları isteniyor. Kar yağışı kartpostallık görüntülerin çıkmasına da neden oldu.

Bu arada meteorolojiden alınan bilgiye göre kar yağışının gün boyu ve yarın (cumartesi) da devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının ise en düşük eksi 8 en yüksek 0 derece olması tahmin ediliyor.