İslami Cihad Hareketi, işgal mahkemesi tarafından onaylanan idari hapis cezasını protesto için iki aydır açlık grevinde olan Şeyh Hıdır Adnan`ın şehit olması halinde Siyonist işgal rejimine askeri misillemede bulunacağını açıkladı.
 
İslami Cihad Hareketi sözcüsü Davud Şihab, Quds Press Ajansı`na yaptığı açıklamada, "Şeyh Hıdır Adnan`ın işgal zindanlarında şehit olması halinde İslami Cihad Hareketi fiili ateşkes haline artık uymayacak" dedi.
 
Şihab, Batı Yaka`da ve Gazze`de esirlere ve Şeyh Hıdır Adnan`a verilen büyük desteğin Adnan`ın zindanda şehit olması halinde işgalciye karşı geniş çaplı bir halk ayaklanması başlayacağına işaret ettiğini söyledi.
 
Şeyh Hıdır Adnan`ın İslami Cihad Hareketi`ne gözaltına alınması ve idari hapis cezasına çarptırılması halinde açlık grevine başlayacağını bildirdiğini ifade eden Şihab, esir Adnan`ın idari hapis cezasının sona ermesi için işgalciyle gerçek anlamda bir savaşa girdiğini belirtti.
 
Ramallah yönetiminin esir Hıdır Adnan`ın davasına yaklaşımını da eleştiren Şihab, Filistin Özerk Yönetimi`nin tavrının sözde dayanışmanın ötesine geçmediğini ve gerekli diplomatik adımların atılmadığını söyledi.

Cenin`e bağlı Arabe beldesinden 34 yaşındaki İslami Cihad Hareketi lideri Şeyh Hıdır Adnan, 19 Aralık 2011`de gözaltına alınmış ve gözaltına alınışından bir hafta sonra sebepsiz yere gözaltına alınmasını ve kendisine verilen idari hapis cezasını protesto etmek için açlık grevine başlamıştı.imine askeri misillemede bulunacağını açıkladı.
 
filistinhaber