16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum için 9 ilde miting yapması planlanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), ilk mitingini Elazığ'da gerçekleştirdi.

İstasyon Meydanı'nda Elazığlılarla bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son iki yılda yaşananların yeni bir anayasayı zorunlu hale getirdiğini belirtti.

Bahçeli, "Terör örgütleri kışkırtılmakta, Türkiye tehdit altındadır. Sanal sorun mucitleri iş başındadır. Bin yıllık kardeşliğimizden rahatsız olanlar içimizde kanlı nöbettedir. 20 Temmuz 2015'ten bu yana bin 137 şehidimiz olmuştur. PKK saldırmaktadır artık hainlerin kökü kazınmalı. İnleri, saklandıkları delikleri yerle bir edilmelidir." dedi.

"Artık böyle yürümeyeceğini gördüğümüz için yeni anayasa diyoruz"

Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili Bahçeli, "'10 Ağustos 2014'ten beri süren kutuplaşma ve anlaşmazlıklarla daha fazla mesafe alamaz, Türkiye'yi kaybedebiliriz.' dedik. Uzlaşma çağrısı yaptık. Hükümet sistemindeki tıkanıklığı açalım istedik. 7 Ağustos Yenikapı ruhuna bağlı olduğumuzu gösterdik. Sonunda Adalet ve Kalkınma Partisi ile 18 maddelik anayasa değişikliği üzerinde anlaştık. İşte görüyorsunuz Hollanda, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin yaptıklarını. Hollanda 16 Nisan referandumundan korktu, cephe aldı. Milletin iradesiyle sistem değişikliği yapmasından rahatsız oldular." şeklinde konuştu.

Bahçeli, konuşmasının ardından şehirden ayrıldı.

(Ebubekir Yavuz/Sinan Bilici-İLKHA)