HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siirt çarşı esnafını ziyaret ederek sıkıntılarına kulak verdi. Halkın teveccüh gösterdiği Yapıcıoğlu, merak edilen sorulara da cevap verdi.

Ziyaretlerde esnafın işsizlikten yakındığı görülürken Yapıcıoğlu, var olan ekonomik problemlerin aşılması için gereken tüm adımların atılması gerektiğini ifade etti.  

Referanduma bakışınız nedir? diye soran bir esnafa, HÜDA PAR olarak niçin evet dediklerini anlatan Yapıcıoğlu, yapılan değişikliklerin daha hayırlı kapıları aralayacak bir fırsata dönüşmesi temennisinde bulundu.

Esnaf ziyareti sonrası programı takip eden basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Yapıcıoğlu, halkın vahşet ve huzursuzluk ortamından bıktığını belirterek, “İnsanlarımız artık huzur istiyor.” dedi.

Esnafın yaşadığı sıkıntılara rağmen kanaatkâr davranıp şükrettiğini belirten Yapıcıoğlu, “Esnafımızın bu kanaatkârlığı en büyük zenginliktir. Evet, piyasada çok ciddi bir işsizlik sıkıntısı var ve her gittiğimiz yerde bunu müşahede ediyoruz. Bu duruma mutlaka çözüm üretilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Piyasadaki durgunluk esnafı olumsuz etkiliyor

“Bölgede yaşanan işsizlik,  piyasadaki para azlığı, işsizlik oranının yüksekliği, dövizdeki dalgalanma piyasaya durgunluk getirir.” diyerek bölgede yaşanan ekonomik darboğaza işaret eden Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkedeki belirsizlik insanları alış verişten alı koyan etkenlerden biridir. Referandumdan sonra durumun biraz daha iyiye gideceğini tahmin ediyorum. Bölgede var olan işsizlik, Türkiye ortalamasının aşağı yukarı iki katıdır. İşsizliğe mutlaka çözüm bulunması gerekir. İşsizliğe çözüm bulunur ve bölgede yaşayan insanlarımız iş sahibi olurlarsa elbette ki bu durum esnafımıza da yansıyacak ve daha iyi bir imkâna da kavuşmuş olacaklardır. İnşallah bunun takipçisi olacağız.” dedi.

“Huzur gelirse arkasından işler de düzelecektir”

Çukur siyasetinden yorulan bölge insanının bundan böyle huzur istediğinin altını çizen Yapıcıoğlu, “Esnaf ziyaretlerimiz sonrası şu izlenimi edindik: Çukur ve barikat siyasetinden yorulan, vahşet ve huzursuzluk ortamından sıkılan esnaf huzur istiyor. Huzur gelirse arkasından işlerin de düzeleceğini söylüyorlar. Esnafımız da bir de şunu müşahede ettik; işleri durgun olmasına rağmen hangi esnafa sorduksa, esnafın bize cevabı 'buna da şükür' demek oldu. Belki geçimini sağlamakta zorlanıyor ama buna rağmen şükür etmeyi ihmal etmiyor. Bu da bizim milletin inancına olan samimi bağlılığını ve Rabbine olan itimadının bir göstergesidir. Bu da bizi sevindiriyor. İnşallah bu şükür onlara olan nimetin artmasına rızıklarının genişlemesine vesile olacaktır.” şeklinde konuştu.  (Ayetullah Tarhan - İLKHA)