Geçtiğimiz ay "Madde bağımlılarının meskeni haline gelen metruk yapılar yıkılmalı" başlığıyla İLKHA'nın gündeme taşıdığı Batman’ın Kozluk ilçesindeki metruk yapılar yıkılmaya başlandı.

Daha önce İLKHA'ya konuşan ilçe sakinleri, uyuşturucu kullananların meskeni haline gelen metruk yapıların yıktırılmasını istemişi.

Bunun üzerine Kozluk İlçe Belediyesi duruma el koyarak, metruk binaların yıkım işlemlerine başladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İlçe Belediye Başkanı M. Veysi Işık, “Kozluk ilçemizin eski yerleşim alanı olan yukarı Kozluk’ta başta Şemdinağa ve İslambey mahalleleri olmak üzere birçok mahallede yıkılmaya yüz tutmuş metruk durumda olan çok sayıda yapı bulunmaktaydı. Belediye olarak bu yapılarla ilgili sık sık şikâyetler alıyorduk. Başıboş hayvan ve madde bağımlılarının mekânı olan bu yapılar aynı zamanda hem tehlike arz ediyor, hem de kötü görüntüye neden oluyordu. Mülk sahipleri ile yaptığımız görüşmelerden sonra belediye olarak bu yapılan yıktırılarak temizlenmesi çalışmalarına başladık. Hafta başında Şemdinağa Mahallesi, Emniyet Müdürlüğü arka sokağında yıkım çalışmalarına başladığımız metruk yapıların tamamını yıkmaya devam edeceğiz.” diye belirtti. (İLKHA)