Gaziantep’te, hayırsever bir aile tarafından yaptırılan Ali Erçelebi Camisi, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı cuma namazının ardından dualarla ibadete açıldı.

Hayırsever Erçelebi ailesi tarafından yaptırılan caminin açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bosna Hersek'in Gorajde Müftüsü Remziya Bitiç, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Vali Ali Yerlikaya, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve STK yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Baklavacı Süleyman Erçelebi tarafından Şahinbey ilçesinin Çamlıca Mahallesi Özdemirbey Caddesi'nde babası Ali Erçelebi'nin adıyla, yaldızlı 3 bin baklava dilimi motifiyle yaptırılan 4 minareli, 3 bin 600 kişi kapasiteli cami için açılış töreni düzenlendi.

Caminin açılışı öncesinde konuşan Görmez, namazın önemini anlatarak camilerdeki doluluk oranının arttırılması yönünde tavsiyelerde bulundu. Görmez, özellikle de gençleri camilere davet etti.

Namazların camilerde kılınması gerektiğini belirten Görmez, "Sadece bu camilerin yapılması yetmez. Bu camilere gelerek, içinde Rahman'a secde ederek imar edeceksiniz. Bu camileri şenlendireceksiniz. Sevgili peygamberimiz ideal gençleri tarif ederken ‘neşeyi ve huzuru ibadette arayan gençlik’ diye tarif ediyor. Allah neşeyi ve huzuru ibadette arayan gençliği bize lütfetsin. Camilerimizi hem ibadet mekanı olarak, hem de birlik mekanı olarak en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Ben camimizin hayırlı olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Görmez ve beraberindekiler kurdele keserek caminin açılışını yaptı. Açılışın ardından Görmez, hutbe vererek camide cuma namazını kıldırdı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)