Diyarbakır İl Müftülüğü, işitme engellilere yönelik Kur'an-ı Kerim kursu açmak için 34 Kur'an kursu öğreticisi ve imama işaret dili eğitimi veriyor. Eğitimlerini tamamlayan müftülük personelleri, 34 merkezde işitme engellilere Kur'an-ı Kerim ve İslami bilgileri öğretecek.
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan İl Müftüsü Burhan İşliyen, engellilerin İslami bilgileri öğrenmeleri için gayret ettiklerini söyledi.
Görme engellilere yönelik kursların devam ettiğini belirten İşliyen, işitme engellilerin Kur'an-ı Kerim ve İslami bilgileri edinmesi amacıyla 34 müftülük personeline işaret dili eğitimi verildiğini ifade etti.
Her yaş grubuna göre bu kursların mevcut olduğunu dile getiren İşliyen, "Bu sene özellikle 4-6 yaş grubu çocuklarımızda ciddi bir mesafe aldığımızı ifade etmek isterim. Katkısı olan hayırsever, iş adamı ve velilere teşekkür ederim. 600'den fazla 4-6 yaş grubu öğrencimiz Allah'ı, kitabı, peygamberi, manevi kavramları sevdirmeye çalıştığımız kreş türü Kur'an-ı Kerim kurslarımıza geliyor. Çocuklar hem oynayıp hem dini bilgileri öğreniyorlar. Öğrenmekten ziyade güzel ahlakı kavrıyorlar. Engellilik, Cenabı Hakk'ın bizi imtihan araçlarından bir tanesidir. Bazen elimiz, ayağımız, gözümüz veya kulağımızdan engellerimiz olabiliyor. Her insan ya engellidir ya da engelli adayıdır. Doğuştan ya da sonradan görme ve işitme engelli olan kardeşlerimizin de bu nimetlerden istifade etmesi, Kur'an-ı Kerim ve dini bilgilerle tanışması için gayretimiz var." dedi.
Kurslara devam eden görme engelli ve çocukların servislerle taşındığını belirten İşliyen, bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün kendilerine destek verdiğini söyledi.
"Çalışmalarımıza işitme engellileri ilave ettik"
Bu yıl çalışmalarına işitme engellileri de ilave ettiklerine değinen İşliyen, sözlerine şöyle devam etti: "Uzman öğretici arkadaşlarımız tarafından görme engellilere yönelik Kur'an-ı Kerim kursumuz devam ediyor. Aynı zamanda buna benzer kurslar açma çabası gösteriyoruz. Bu sene çalışmalarımıza işitme engellileri ilave ettik. İşitme engelliler konusunda işaret dili bilen öğretici bulmakta zorlandık. İşitme engelli okulundaki bir öğretmenimiz bu konuda bize destek verdi. Şu an kursumuzu açtık. Gönüllülük esasına göre pazar ve pazartesi günleri ilçelerimizden gelen Kur'an-ı Kerim kursu öğreticisi ve imam hatiplerimizden oluşan 34 kişiye bu dili öğretiyor. Eğitim tamamlandıktan sonra işaret dilini öğrenen Kur'an-ı Kerim kursu hocalarımız ile imam hatiplerimiz görev yaptıkları ilçelerde işitme engellilere ders verecekler."
"Önemli olan hakikate karşı sağır olmamaktır"
Açılan kurslara katılım çağrısı yapan İşliyen, hakikate karşı sağır olmamanın önemli olduğunu vurgulayarak, "Önemli olan Rabbimizin rızası istikametinde yürüme konusunda engelli olmamaktır. Elimizin, ayağımızın, gözümüz ve kulağımızın olmayışı cennete girmemize engel değildir. Önemli olan hakikate karşı engelli olmamaktır. Rabbimizin lütfuyla cennette engel kalmayacaktır." şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel/Emrah Deniz-İLKHA)