Diyarbakır Kayapınar ilçesinde Dicle Kent Camii'nde, vefatının 6'ıncı sene-i devriyesinde Anadolu Gençliği Derneği tarafından eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan için bir mevlit etkinliği düzenlendi. Kur'an-ı Kerim ve mevlidin okunduğu programda, Merhum Erbakan'ın hayatından kesitler anlatıldı.

Programda bir konuşma yapan Diyarbakır Saadet İl Başkanı Fesih Bozan, bazı insanların öldükten sonra değerlerinin iyi anlaşıldığını vurgulayarak merhum Erbakan'ın da bu insanlardan biri olduğunu belirtti.

Batılı emperyalist güçlerin merhum Erbakan'ı, Müslümanlardan daha çok tanıdığını belirten Bozan, "Ondan dolayı hocanın önüne her zaman engel çıkarmışlardır Çünkü Erbakan hocanın bazı temel esasları dediğimiz, bir toplumun, milletin,  ülkenin geleceğini inşa eden, onu ayakta tutan temel esasları vardı. O hep derdi ki, 'Önce hak ve maneviyat.' Muhakkak neslimizin, çoluk çocuğumuzun, geleceğimizin; dinini, diyanetini İslam'ı, Kur`an'ı, sünneti vahiy yolu şekliyle öğrenmesi öğrenmesi gerekir. Eğer çocuklarımız, nesillerimiz Kur`an ve sünneti doğru bir şekilde anlasalar o zaman ne hırsız olur ne adam öldürür ne de dış mihraklara kendisini maşa olarak kullandırmaz." dedi.

"İslam âleminin ümit ışığı, ırkçı emperyalistlerin korkulu rüyası oldu"

Diyarbakır AGD Şube Başkanı Abdurrahman Ergin ise Erbakan'ın canıyla ve malıyla Allah yolunda cihat ettiğine şahit olduklarını söyledi.

Ergin, "Kıblesini yitiren ümmete, ABD ve İsrail'i değil Kâbe'yi gösterdi. Ezilenler için umut ışığı, sömürenlerin kâbusu oldu. Zalimlerin karşısında heybetli, Rabbinin huzurunda ise iki büküm oldu. 40 yıl boyunca şerre fren, hayra motor oldu. İyinin, doğrunun, güzelin faydalı ve adil olanın yani hakkın hâkim olması için çalıştı. Hayattaki en büyük ideali İslam birliğini kurmaktı. Hayatta bunun için çalıştı ve bu yolda bizlere büyük bir ufuk açtı. Merhum Erbakan hocamız her türlü dünya nimetini ve itibarını bir tarafa bırakarak, batıla karşı daima hakkı üstün tuttu. İman, izzet ve ümmet kavramını dilinden hiç düşürmedi. İslam âleminin ümit ışığı, ırkçı emperyalistlerin korkulu rüyası oldu. Bütün dünya mazlumlarına ümit ve cesaret verdi." ifadelerini kullandı.

Etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik- İLKHA)