Kanun Hükmünde Kararname ile Kayapınar Belediyesine Başkan Vekili olarak atanan Kaymakam Mustafa Kılıç, belediyede açığa alınanların yerine boşalan kadrolara şehit aileleri ve yardıma muhtaç kimselerin yerleştirileceğini ifade etti.

Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkanı ve ilçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, “Bugünden itibaren iş akdini fes ettiğimiz, açığa aldığımız kişiler 590 kişi olacak. Bu yapılanma ortadadır. Bunların yerine Şehit ailelerinin yakınları ve onların çocuklarını işe koyuyoruz. Özürlü aile ve fakir fukaranın içinden 20 kişiyi getirip işe yerleştiriyoruz.” dedi.

Kılıç konuşmasında, “Az önce bir anne yanıma geldi. 8 yaşındaki kızının ağır bir hastalığı var. İşinin olmadığını söyledi. Kapımızın açık olduğunu söyledim. Muhakkak ki size yardımcı olacağımız bir kadro vardır dedim. İnsan Kaynakları Müdürlüğümüze emir verdim, bugün onu da işe başlatıyoruz. Kapımız dağdakiler yerine milletin fakir fukarasına açıktır. Kadrolarımız belli zaten. Yardımcı olabildiğimiz kadar, herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Zor durumdaki kadınları devşirip dağa eleman göndermişler”

Kılıç son olarak, “Ekin Ceren diye bir Kadın Destek Merkezi var, içerisindeki faaliyet gösterenler belli. Oradan aldığımız bilgilere göre zor durumdaki kadınları alıp devşiren, dağa eleman kazandıran yapılardır. Aldığımız bilgilere göre zor durumdaki kadınları devşirip dağa eleman göndermişler. Onları da tespit edip faaliyetlerine son verdik. Bir dönüşüm başlayacak. İnşallah bundan sonra o yerlr, yörenin kültürüne has kurumlar haline dönüşecek.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge/Abdurrahman Tetik – İLKHA)