HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, şehadet ayı olarak bilinen şubat ayı münasebetiyle farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek amacıyla şehitlerin veciz sözlerini içeren pankartlar şehrin çeşitli yerlerine asıldı.

Diyarbakır merkez ve ilçelerine şehitlerin veciz sözleriyle ilgili pankartlar astıklarını söyleyen HÜDA PAR Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, şehitlerin gayretleri tarih boyunca gençlerin azmini artırdığını belirtti.

Şehrin farklı noktalarına asmış oldukları pankart çalışmalarıyla ilgili konuşan Dursun, şubat ayı şehadet ayı münasebetiyle Diyarbakır merkez ve ilçelerinde farklı sokak ve caddelere, şehitlere ait veciz sözleri içeren pankartları astıklarını söyledi.

İslam tarihinde birçok katliamın şubat ayında gerçekleştiğine dikkat çeken Dursun, "Şubat ayında birçok katliam gerçekleşmiştir. Hama Katliamı şubat ayında gerçekleşti, Suriye`de binlerce insan canını verdi. Türkiye`de o soğuk süreçlerde 4 Şubat'ta İskilipli Atıf Hoca Şapka Kanununa binaen bir makale yazdığı için kitabı toplatılarak, düzmece bir mahkeme tarafından idamına karar verildi. 12 Şubat`ta Hasan el Benna`nın şahadet yıldönümü, 21 Şubat ise Şehit Malkolm-X Amerika`da canını İslam için siper etmiş ve ırkçılığın beline darbeyi vuran bir şehittir. 23 Şubat`ta Şehit Metin Yüksel gençlerin ekolu olmuştur. Genç yaşta şehit olması bütün gençlerde bir şehadet azmini ortaya çıkarmıştır. 25 Şubat`ta da El Halil Cami katliamı aynı şekilde daha nice şehitler vardır." dedi.

"Ümmetin bu şehitlerini rahmetle anıyoruz." diyen Dursun şunları kaydetti: "Şahadet, tankların, topların ve tüfeklerin karşısında büyük bir zafer elde etmektir. İskilipli Atıf Hoca`nın şahadete giderken dediği gibi 'katil ve zalimlerle mahşerde hesaplaşacağız.' Şehitlerin mücadeleleri asla zayi olmamıştır. Onların ceht ve gayretleri biz bütün gençleri azme ve güzel bir çalışmaya teşvik etmiştir." (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA)