Siirt'te etkili kar yağışı nedeniyle yolu kapanan 35 köy için İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.  

Siirt'te etkisini artıran kar nedeniyle merkeze bağlı, yoğunluklu olarak Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerinde olmak üzere dün kapanan 120 köy yolundan 85 köy yolu açılırken kapalı olan 35 köy yolunun açma çalışmaları sürüyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bülbül, yaptığı açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolların açılması için ekiplerin çalışmaları aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

İki gündür etkili kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolların büyük bir kısmı açıldığını belirten Bülbül şöyle konuştu:

"Kentte salı ve çarşamba günü etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolların açılması için ekiplerimiz aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor. Dün kapanan 120 köy yollundan 85'i açıldı diğer 35 köy yollun açılması için ekipler aralıksız olarak vardiya şeklinde mücadele diyoruz."

Karayolları Diyarbakır 9. Bölgeye bağlı 94. Siirt Şube şefliğinden alınan bilgilere göre, dün kapanan Siirt-Şırnak Karayolu trafiğe açılırken, karayolları yol ağındaki yaklaşık 15 köy yolun bulunduğu Doğanca gurup köy yolunda kapandığı ve kapanan köy yolların açılması için ekiplerin aralıksız çalışmalarını sürdürdükleri aktarıldı.

Öte yandan, Kent merkezinde Siirt Belediyesi, etkili olan kar yağışı ardından kentte oluşan buzlanma çalışmalarına karşı görevlendirilen 15 iş makinesi ve 100 kişilik ekiple kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve trafik akışının sağlanması amacıyla Belediye Başkan Vekili ve Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla, kar temizleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Belediye ekipleri kent merkezinde kaldırımlardaki kar temizleme çalışmalarını ve yollarda oluşan donmalara karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyorlar. (İLKHA)