İRAN - İran İslam İnkılâbı Zaferi`nin 33. yıldönümü törenleri, toplumun değişik kesimlerinin oluşturduğu grupların `Amerika`ya ölüm` ve `İsrail`e ölüm` sloganları ile `Azadi (Özgürlük) Meydanı`na doğru yürüyüşleri ile başladı. 
 
İran`da eyaletlerle beraber yaklaşık 850 merkez ve ilçede düzenlenen kutlama törenlerine milyonlarca kişi katıldı. 
 
İran İslami İnkılâbı 33. yıldönümü törenleri, Kur`an-ı Kerim ayetlerinin tilaveti, İran İslam Cumhuriyeti Milli Marşı`nın okunmasının ardından ülkenin siyasi ve askeri makamları, dini azınlıkların liderleri ve temsilcileri, yabancı büyükelçiler, askeri ataşeler ve yabancı konukların da katılımlarıyla Azadi Meydanı`nında gerçekleştirildi. 
 
İslami İnkılabı 33. yıldönümü törenleri nedeniyle Tahran halkı, sabahın erken saatlerinden itibaren Azadi (Özgürlük) Meydanı`nı doldurdular. 
 
Yüzlerce yerli ve yabancı haber muhabirleri ve fotoğrafçılar Tahran`daki kutlama haberini Dünya`ya servis etti. 
 
Azadi Meydanı`nında düzenlenen `Özel 22 Behmen İran İslami İnkılâbı Yıldönümü` töreninde; paraşüt atlayışları ve hava gösterileri, savaş ve inkılap marşlarını okuyarak ve 22 bin genç Besic`in ve öğrencilerin 22 Behmen Bildirisi`ni okudu. 
 
Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Filistin`in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniyye bir konuşması yaptı. 
 
Bu yılki törende İran Hava Kuvvetleri`ne ait helikopterlerden halka çiçekler atılmasıyla sona erdi. Her yıl törenlerin sonunda yapıldığı gibi bu yıl da bu büyük yürüyüşe katılanlar belirlenen merkezlerde birlikte cemaat namazı kıldı.