Gaziantep`te 13 yaşındayken gizli tansiyon nedeniyle beyin kanaması geçirerek felç olan ve bir daha yürüyemeyen Uğur Ananç (20), tıbbi tedavilerinin ardından doktorların spor faaliyeti tavsiye etmesi  üzerine azmi ve babasının fedakarlığı sayesinde ayakları üzerinde durabilmenin ve destek almadan yürümenin mutluluğunu yaşıyor.

2010 yılında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle felç kalan ve bir daha yürüyemeyen Ananç, bir süre Gaziantep ve Ankara'daki hastanelerde tedavi gördü. Uğur Ananç, Tıbbi tedavilerinin ardından, doktorların spor yapmasını tavsiye etmesi üzerine babası Duran Ananç ile Şahinbey Belediyesi Spor ve Eğitim Merkezi`ndeki spor salonunda çalışmalara başladı.

Yaklaşık 5 yıl boyunca hemen hemen her gün kimi zaman babasının sırtında, kimi zaman da tekerlekli sandalyesi ya da bastonuyla geldiği spor salonunda egzersiz çalışması yapan Ananç, azmi ve babasının fedakarlığı sayesinde ayakları üzerinde durabilmenin ve destek almadan yürüyebilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çocukluğunda geçirdiği beyin kanaması nedeniyle uzun süre felçli kaldığını belirten Ananç, yaşadığı zorlu süreci şöyle anlattı:

“Şahinbey Belediyesi`nin yaptırmış olduğu sosyal tesislerde spor yaptım. Çok şükür iyi durumdayım. Tedavi sürecinde benim için 'öldü' deniliyordu. Ancak hastalığı yendim. Bize burada bu imkanları sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde buralara geldik, bu imkanlardan yararlandık.”dedi.

Uğur Ananç`ın babası Duran Ananç ise, oğlunun gizli tansiyon nedeniyle felç olduğunu belirterek, oğlunun yürüyebilmesi için 5 yıl boyunca her gün birlikte spor merkezine geldiğini söyledi.

Baba Ananç, “5 yıldır her gün oğlumla buraya geliyoruz. Oğlum buradan çok güzel fayda gördü. Allah herkesten razı olsun. 5 yıldır günlük 2 saat çalışmamızı yapıp  gidiyoruz. Maddi imkansızlıktan dolayı özel tesislere gidemedim. Buranın imkanları çok güzel. Bol bol hareket yapıyoruz. Eskiden oğlum hareketleri yalnız başına yapamıyordu, artık yalnız başına yapabiliyor. Benim gelmeme bile gerek kalmadı. Sadece yanında arkadaş gibi geliyorum. Yapamadıkları hareketler olunca yardımcı oluyorum. Buraya oğlumu sırtımda, tekerlekli sandalye ve bastonla getirdiğim günler de oldu. Geçen bu süreye baktığımızda çok güzel sonuçlar aldık. Ankara'da tedavi gördükten sonra doktorlar oğlumun bol bol hareket yapmasını istedi.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)