Muş İl Müftüsü Alattin Bozkurt, 14 Şubat'ın bir batı kültürü olduğunu ve sözde sevgi günü olarak kutlandığını belirterek Müslümanlar için her günün, bir sevgi ve merhamet günü değerinde olması gerektiğini ifade etti.

Toplumda 14 Şubat'ın sevgililer günü olarak bilindiğini söyleyen Bozkurt, bu günün Müslümanların arasına fitne olarak girdiğini, İslam`da sevgililer günü diye bir günün olmadığını belirtti.

"Müslümanların referans alacağı şey Kur`an ve Sünnettir"

Sevgililer gününün Papaz Valentina isimli bir rahibin zina eden gençlere sahip çıkması sonucu 14 Şubat anısına kutlanıldığına dikkat çeken Bozkurt, "Sevginin günü değil, zina eden gençlere sahip çıkan Rahibin öldüğü gündür. Müslümanların referans alacağı şey batıdan gelen değerler değildir. Müslümanların referans alacağı şey Kur`an ve Sünnet'tir. Biz, Yahudi ve Hıristiyanların adet ve geleneklerini aramıza koymayacağız, kendimizi onlara benzetmeyeceğiz. Aksi takdirde Allah korusun biz de onlarla beraber oluruz." dedi.

Bozkurt, "Müslümanlar için İslam`da her gün sevgi günüdür her gün merhamet günüdür, her gün şefkat günüdür. Biz kime sevgi göstereceğiz? Annelerimize, babalarımıza, eşlerimize, kızlarımıza sevgi göstereceğiz. İslam`da sevgililer günü diye bir gün yoktur. Bizde dinî gün ve geceler bellidir. Her Cuma günü Müslümanlar için bir sevgi günüdür, bir bayramdır." ifadelerini kullandı.

Müftü Bozkurt son olarak şu  tavsiyelerde bulundu: "Kur'an ve Sünnet'i öğrenelim. İslam`ı öğrenelim, cahil kalmayalım. Çocuklarımızın dini eğitim almaları için özen gösterelim. Çocukların Kur`an ve Sünnet'i öğrenmeleri için gayret gösterelim. Eğer sevgililer günü ve yılbaşı gibi eğlenceler peşinde koşarsak, cami ve mescitlerden uzak kalırsak, Allah`ın emirlerini yaşamaktan kendimizi mahrum edersek Allah korusun ebedi olan hayatı kendimize zindana çeviririz." (Ayetullah Tarhan- İLKHA)