Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Direkli Mahallesinde polise teslim olmak istemeyen bir kişinin, eşini ve çocuklarını öldürmekle tehdit edip rehin aldığı ve rehine olayının sürdüğü belirtildi.

Edinilen bilgilere "Adam yaralama" suçundan bulunduğu cezaevinden izinli olarak çıkan 38 yaşındaki Osman B., evine giderek eşini ve 4 çocuğunu alıp Direkli Mahallesi kırsalında bulunan bağ evine gitti.

Ailesiyle bağ evinden dönmek için taksi çağıran Osman B., taksiyle şehre döndü. Ancak dönüşte yol üzerinde polis çevirmesi olduğunu gören Osman B, kendisinin ihbar edildiğini anlayınca havaya ateş açtı ve kaçmaya çalıştı.

Aracıyla kaçmaya çalışan zanlı, polisin yola kurduğu kapan sonucu durduruldu. Bu sırada araçta bulunan taksici, fırsattan istifade ederek araçtan kaçmayı başarıp polise sığındı.

Taksi şoförünün kaçması üzerine zanlı, eşinin başına silah dayayarak ailesini rehin aldı.

Polis, saatlerce ailesini rehin alan zanlıyı ikna etmeye çalıştı. Zanlının ikna olmaması üzerine olay yerine babası ve kardeşi getirildi. 15 yıldır oğluyla konuşmadığını belirten babası da oğlunu ikna edemedi ve olay yerinden ayrıldı.  Kardeşi ise onu ikna etmeyi sürdürüyor.

Yapılan ikna çalışmaları sonucu zanlı, 2 küçük çocuğunu polis ekiplerine teslime etti. 2 çocuk, polis tarafından sağlık ekiplerine teslim edildi.

Rehinelerin saatlerdir ne yemek ne de su içemediği öğrenildi. Zanlının diğer 2 çocuğu ve eşi ise hala rehin durumda.

Bu arada İçişleri Bakanlığı yetkilileri de Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçerek, rehine krizi hakkında bilgi aldığı öğrenildi. (İLKHA)