Batman`da sürdürülen din hizmetlerinin verimliliğini artırma ve sunulan hizmetlerde toplumda farkındalık oluşturma adına din görevlilerince gerçekleştirilen faaliyetler üzerine değerlendirmeler yapmak için, İl Müftüsü Turgut Erhan Başkanlığında "istişari çalıştaylar" gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Turgut Erhan, İmam-Hatip, müezzin-kayyım ve Kur`an kursu öğreticilerinden oluşan 20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilen istişari çalıştaylar oturumlarında, din görevlileri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Gerçekleştirilen istişari çalıştaylarda; şehrin manevi hayatına yön verme ve yöntemleri, vatandaşa yönelik sunulacak din hizmetlerinin planlanmasında sosyal ve kültürel bağlamda yerel şartların dikkate alınması, birlik ve beraberliği yok eden terör ve terör örgütlerine karşı toplumun bilinçlendirilmesi için yapılacak hizmetler ele alındı.

Çalıştayda ayrıca, dini ve sosyal hizmetlerin verimliliği artıracak şekilde planlanması ve uygulanması, özellikle gençlere dini değerlerimizin aktarılmasında izlenecek yol ve yöntemlerin belirlenmesi, camilerde sunulan cami derslerinin uygulanışı ve değerler eğitimi programları, ibadet mekânlarının iyileştirilmesi ve engelliler için erişebilirlik düzeyinin artırılması, uygulamada örnek olabilecek projeler gibi konular da görüşüldü. (İLKHA)