Kentte 2 yıl önce faaliyete giren yeni Muş Devlet Hastanesinin ameliyathane ve anne otelinin bulunduğu kısımlarda sızan su damlalarına, çöp kovalı önlem alınması hasta ve hasta yakınlarının tepkisine neden oldu.

Muş Devlet Hastanesi 2015 yılının başlarında yeni binasına taşınmıştı. Henüz yeni olan hastane binasının özellikle ameliyathane ve anne otelinin bulunduğu kısımlarda tavandan su damlıyor. Hastane duvarlarında da yoğun rutubet oluştuğu, bu nedenle duvardaki alçı sıvaların döküldüğü gözlendi. Sızan su nedeniyle tavanda yer yer patlaklar oluştuğu da görüldü.

Devlet Hastanesinin yeni binasında oluşan bu sorunun uzun bir süredir devam ettiği belirtilirken damlayan yerlere sadece kova bırakmakla yetinilmiş durumda.

Muş Devlet Hastanesinin yeni binasında yer yer damlama ve çoğu duvarda rutubet sorunu olduğunu söyleyen vatandaşlar böyle bir durumun Muş’a yakışmadığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Hastanenin binasının yeni olmasına rağmen sıkıntılı olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin bir an önce duruma el atması gerektiğini söyledi.

Yeni binanın gözler önünde çürümesinin üzücü bir durum olduğunu söyleyen hasta yakınlarından Erhan Elitaş, "Bu bina yeni, 2-3 yıllık bir bina. Çatı olmadığından damlamalar oluyor. Şu an her yer damlıyor, her yer rutubet tutmuş. Böyle güzel bir binanın böyle kısa bir zamanda bu duruma düşmesi gerçekten içler acısıdır. Yetkililere seslenmek istiyoruz." dedi.

Muş’a, bölge hastanesi beklerken mevcut hastane binasının bu durumunun kabul edilemez olduğunu söyleyen Erhan Ergün ise, "Hastanemizden memnunuz ama hastaneyi rutubet götürüyor. Yetkililerin bir an önce buna bir el atması lazım. Hastanede yer yer damlama var. Biz Muş’a bölge hastanesi beklerken hastanemizi rutubet, su götürüyor." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan- İLKHA)