DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere ve internet medyasına şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Kürtçe de Türkçe Gibi Resmi Dil Olmalı
Mustazaf-Der Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz, bu topraklarda Türklerin ne hakkı varsa, Kürtlerin de aynı haklara sahip olması gerektiğini savunarak, "Kürtçe de Türkçe gibi resmi dil olmalıdır" dedi.

Diyarbakır Söz: Çadır Kentlerde Endişeli Bekleyiş
Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım`da meydana gelen 7,2 ve 5,6 büyülüğündeki depremlerin ardından çadırlara yerleşen depremzedeler, bulundukları yerlerin boşaltılması yönündeki talebe tepkilerini dile getirdi. Özellikle kiracı olarak oturdukları evleri hasar gören aileler, gidebilecekleri bir yer olmadığını belirterek çadırlardan çıkmayacaklarını söyledi.

Güneydoğu Güncel: Kürtçe Vaazde Sıkıntı Yok
Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Kürtçe vaaz ile ilgili Diyanet`in bir çalışması olmadığını ama serbestlik olduğunu söyledi.

Gazete Diyarbakır: 15 Şubat Alarmı
Öcalan`ın yakalanma yıldönümü öncesi olası saldırılara karşı güvenlik güçleri alarma geçti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, olası saldırılara karşı kırmızı alarma geçti. Valilik ve Emniyet Müdürlüğü çevresi başta olmak üzere tüm kamu binaları önlerine özel harekat timleri ve çevik kuvvet personeli yerleştirildi.
 
M. Salih Keskin - İLKHA