BATMAN- 11 Şubat 2012 Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `"Kur`an İkliminde Her Aya Bir Sınav"`
Kur`an Nesli Platformu`nun, Mart Ayından itibaren Türkiye genelinde Platforma üye derneklerde her ay kadın ve erkeklerin ayrı kategoride yarışacağı sınav yapacağı duyuruldu.

Batman Gazetesi; `Helal Kazanç Konusu İşlendi`
Bu hafta da Cuma Namazında camiler dolup taşarken hutbede "Helal Kazanç" konusu işlendi. Batman`da camiler bu haftada cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Hutbelerde "helal kazancın önemi ve israf" konusu ele alındı.

`25 Öğrenci Sarıkamış`a Gitti`
Kozluk ilçesinden 25 öğrenci "Esmer Çocuk Kristal Kar" projesi kapsamında Kars`ın Sarıkamış ilçesindeki Bayraktepe Kayak Merkezine gönderildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turabi Çelik yaptığı açıklamada, Kars Sarıkamış Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu`nun hazırladığı "Esmer Çocuk, Kristal Kar" projesi kapsamında 75. Yıl İlköğretim Okulunda eğitim gören 25 öğrenciyi Sarıkamış`a gönderdiklerini söyledi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `OSB`de 500 Dönümlük Ek Alan Tahsisi`
TÜMSİAD Batman Şubesi`ni ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Organize Sanayi Bölgesinde ek alan için 500 dönümlük arazi tahsis işlemlerinin kısa zamanda tamamlanacağını ve akabinde bin dönümlük arazi tahsisinin daha sağlanacağını kaydetti.

`Her Ay Kur`an`la İlgili Sınav`
Kur`an Nesli Platformu`nun, Mart Ayından itibaren Türkiye genelinde Platforma üye derneklerde her ay kadın ve erkeklerin ayrı kategoride yarışacağı sınav yapacağı duyuruldu.

Batman Barış Gazetesi; `Hırsızlar Durmuyor`
Cami muslukları, cami tuvalet kapıları, su saatleri, apartman kapıları ve kanal kapaklarından sonra şimdide hastane lavabosu kapı kollarının çalınmaya başladı.

Batman Pusula Gazetesi; `Hayvancılık Hibelerinde Son 4 Gün`
DİKA GAP süt sığırcılığı destek ve hibe projelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların 15 Şubat 2012 tarihine kadar projelerini hazırlayıp başvuru yapması gerekir.

`Kozluk`ta Okuma-Yazma Seferberliği`
Batman`ın Kozluk ilçesinde Okuma-Yazma Seferberliği Projesi kapsamında 62 köyde kadınlara yönelik okuma yazma kursları açıldı.

Batman Postası; `Batman`a 3 Spor Salonu Yapılıyor`
Spor salonu eksikliğinin giderek sorun olduğu ilimizde 3 spor salonu yapımı için karar alandı.

`DİKA İlleri EMİTT Fuarında Tanıtılıyor`
İstanbul`da her yıl 60`ın üzerinde ülkeyi buluşturan dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarının (EMITT) 16.`sı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`nde açıldı.

Batman Medya Gazetesi; `Bölge Hastanesine Operasyon`
Sık sık yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Batman Bölge Devlet Hastanesine yapılan operasyonda 5 Müteahhit elemanı gözaltına alındı.

`Eski Hatlar Yükü Kaldırmıyor`
Batman`ın en eski mahallelerinden olan Bahçelievler Mahallesinin büyük bölümüne 3 gün süreyle elektrik verilemedi.

Batman Duruş Gazetesi; `AK Parti`den TÜMSİAD`a Ziyaret`
AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte TÜMSİAD Batman şubesini ziyaret etti.

Batman Umut Gazetesi; `Kur`an Hizmeti Memnuniyet Verici`
Batman`da Kur`an hizmetinin memnuniyet verici durumda olduğunu belirten, Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, il genelinde 62 adet Kur`an Kursu bulunduğunu belirterek, bu kurslarda bin 701 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydetti.

Batman Doğuş Gazetesi; `Polis Vatandaş İşbirliği: 3 Hırsız Tutuklandı`
Batman`da vatandaşın da desteğiyle polis, Bismil den hırsızlık yapmak amacıyla gelen üç kişiyi suçüstü yakaladı.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Gözler En Zengin Sahalarda`
TPAO, bu yıl yörede açacağı 70`e yakın sondaj kuyusundan 10`unu en kaliteli petrolün bulunduğu Kozluk-Köseler ile Ergani-Çiksor sahalarında açmaya hazırlanıyor.
 
Halid Coşkun-İLKHA