Şanlıurfa İl Valiliği, Jandarma tarafından 10 Şubat 2017 Cuma günü “Şanlıurfa Güven ve Huzur Uygulaması” yapıldığını açıkladı.

Açıklamada, bin 342 personel ile 53 noktada sabit yol kontrolünde araç ve şahıs araması ile 42 farklı bölgede bulunan 98 umuma açık yer kontrol uygulamasında 7 bin 759 şahıs ile 3 bin 291 aracın kontrolünün yapıldığı ifade edildi.

Yapılan uygulama kapsamında çeşitli suçlardan aranan 47 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken 102 şahıs hakkında da idari işlem yapıldığı belirtildi.

Yine yapılan yol kontrolünde 102 araca cezai işlem uygulanırken 55 araç trafikten men edildiği, çalıntı kaydı bulunan 3 aracın ise ele geçirildiği ifade edildi.

Açıklamanın devamında ayrıca umuma açık yer kontrolü sonucu 4 umuma açık işyerine idari yaptırım yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Kamu düzenini, emniyet ve asayişi bozmayı hedef alan terör örgütleri ile suç örgütlerinin her türlü faaliyetlerini engel olmak, suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadele ederek vatandaşın can ve mal emniyetini sağlamak, huzur ve güven ortamını sürdürmek amacıyla önleyici ve caydırıcı tedbirler önem arz etmektedir.

Emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, kişi hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı madde veya eşyaların tespiti, uyuşturucu dâhil her türlü kaçakçılığa mani olunması, genel sağlık ve ahlakın korunması maksadıyla, gerekli emniyet tedbirlerinin alınması gerekmektedir.

Bu kapsamda Şanlıurfa İl Valiliği koordinasyonunda, İl Jandarma Komutanlığına bağlı birimlerle 'Şanlıurfa Güven ve Huzur Uygulaması' 10 Şubat 2017 Cuma günü icra edilmiştir. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kemal Timuroğlu emir komutasında 1342 personel ile 53 noktada sabit yol kontrolü, araç ve şahıs araması ile 42 farklı bölgede bulunan toplam 98 umuma açık yer kontrol edilmiştir.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı birimlerince yapılan uygulamada 7 bin 759 şahıs ile 3 bin 291 aracın yapılan kontrolü sonucunda; çeşitli suçlardan aranan 47 şahıs yakalanmış, 63 şahıs hakkında adli ve idari işlem yapmış, 39 şahıs hakkında idari para cezası uygulanmış, 102 araca cezai işlem uygulanmış, 55 araç trafikten men edilmiş, 3 kayıp çalıntı kaydı bulunan araç ele geçirilmiş, 4 umuma açık yere idari yaptırım uygulanmıştır." (İLKHA)