Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı birimleri tarafından geniş kapsamlı asayiş uygulaması gerçekleştirildi.

Saat 18.00`de başlayan ve İl Valisi Yavuz Selim Köşger` in denetlediği  asayiş uygulamasında şehrin farklı noktalarında polis ve jandarma birimleri tarafından 50 kontrol ve mobil güvenlik noktası oluşturuldu.

Güvelik noktalarında araçlar durdurularak,  kimlik ve üst aramaları yapılırken, narkotik köpeğinin yardımıyla araçların bagajların  arandığı görüldü.

Kent genelinde yapılan asayiş uygulaması ile ilgili İl Valisi Yavuz Selim Köşger, Emniyet Müdürü Metin Akay ve İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer görevlilerin bilgi aldı.

“Bingöl güvenli olan şehirler arasında yirminci sırada olan bir şehrimizdir”

Gerçekleşen asayiş uygulamasını gazetecilere değerlendiren Vali Köşger, “Bu akşam il Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma ve ekiplerimiz Bingö`lün asayişini daha iyi ve güvenli hale getirmek için eş zamanlı uygulamalar yapıyorlar. Şu an polis 12 sabit noktada 425 kişiyle çeşitli mobil ve güvenlik noktalarda uygulamalar yapıyor. Bu armalarda araç ve üst araması yapılıyor. Ayrıca, eş zamanlı olarak jandarma ekiplerimiz de kendi sorumluluk alanlarında 38 noktada 440 personel ile görevlerini yapıyor.” dedi.

Bingöl`ün güvenli olan ilk 20`ci sırada yer aldığını ifade eden Vali Köşger, “Bingöl en güvenilir 20`ci il, daha da güvenli hale gelmesi için bu uygulamalar devam edecek. Biz de bu uygulama yerlerini gezeceğiz. Kent merkezinde umuma açık yerlerde uygulamalar olacaktır. Bu şehrimizin daha huzurlu, daha güvenli ve yaşanılır bir şehir olması için yaptığımız bir uygulamadır. Huzur içinde güvenilir bir ülke olması temennisi ile herkese iyi akşamlar diliyorum.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)