MARDİN - Edinilen bilgilere göre bir ay önce Yeşilli İlçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesinde yapılan cami inşaatında işçi olarak çalışan 24 yaşındaki demir ustası Murat Akkoç ile camiye komşu olan evlerden birinde oturan ve işçilere yemek getiren evli bir çocuk annesi Sevgi Alihanoğlu (25) arasında duygusal yakınlaşma başladı. Olayın duyulması üzerine Sevgi Alihanoğlu 3 yaşındaki kızını alarak Murat Akkoç`la birlikte ilçeden kaçtı. Her iki ailenin polise şikayeti üzerine Murat Akkoç ve Sevgi Alihanoğlu İzmir`de yakalandılar. Emniyetteki ifadelerinde Sevgi Alihanoğlu ve Murat Akkoç`un kendi istekleri ile birlikte kaçtıklarını beyan etmesi üzerine polis ikisini de serbest bıraktı.
 
Bu süreçte Alihanoğlu Ailesi ile Akkoç arasında sözlü tartışmalar yaşanınca polis Akkoç ailesinin bulunduğu mahallede nöbet tutmaya başladı. Alihanoğlu ailesi Sevgi Alihanoğlu `nun kaçtığı yerin Akkoç ailesi tarafından bilindiğini ileri sürerek kendilerine teslim edilmesini istedi.

Alihanoğlu`nun aile meclisinde aldığı Murat Akkoç ve Sevgi Alihanoğlu`nun öldürülmesi kararına karşı çıkan Murat Akkoç`un babası Ahmet Akkoç(56), Yeşilli - Mardin Karayolunun Mardin girişinde içinde bulunduğu 47 AF 596 plakalı araç içinde çapraz ateşe tutuldu. Kafasına 4 kurşun isabet eden Ahmet Akkoç kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Uzun namlulu silahların kullanıldığı cinayette olay yerinde 17 boş kovanı bulan polis şimdi MOBESE kameralarından eşkallerini belirlediği üç kişiyi yakalamak için operasyon başlattı. Giriş ve çıkışların kontrol altına alındığı ilçede polis Akkoç ailesinden ise 5 kişiyi gözaltına aldı.

Olayın kan davasına dönüşmesinden korkan 10 bin nüfuslu Yeşilli halkı ise ilçede barışın sağlanması için yetkililerden yardım istediler.
 
Mehmet Arasan - İLKHA