BATMAN - Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, çalışmaları hakkında İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulundu.
Hizmet alanları olan camiler ve Kur`an Kursları dışında Hac ve Umre ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve Hac ile Umre`ye gideceklere seminerler verdiklerini belirten Müftü Çağlar, "Umreye gidecek umreci kardeşlerimize seminer verdik. Hac olsun, umre olsun mübarek yola çıkmadan önce daha bilgili bir şekilde yapacakları ibadetler hakkında bilgilendiriyoruz." dedi
 
Umre ve Hac konusunda gerekli olan tüm bilgileri hacı adaylarına vermeye gayret ettiklerini dile getiren Müftü Çağlar, "Seyahatten tutun, intikaller nasıldır, ibadetler nasıl, ziyaretler nasıl olmalı. Bu konu ile ilgili de umrecileri bilgilendirmek üzere, umre seyahatine çıkmadan önce biz umrecilerimizi ister diyanet organizasyonuyla gitsin, ister şirketlerle gitsin, konferans salonumuza davet ederek seminerler veriyoruz." şeklinde konuştu.
 
İlk olarak 150 kadar umreci erkek-kadına seminer vererek bilgilendirdiklerini anlatan Müftü Çağlar, "Çeşitli gruplarla giden, şirketlerle gidenler de vardı. Bugün işte böyle bir seminer verdik. İşte Medine`de yapılacaklar nelerdir. Yani biz hac ile ilgili umre ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa hacılarımıza anlatıyoruz. Bugün akşam bir grup umrecimiz yola çıkacak." ifadelerini kullandı. Her geçen gün Umreye gidenlerin sayısında gittikçe artış olduğunu ve fazlaca talep olduğunu vurgulayan Müftü Çağlar, "Bunun bir nedeni de Allah`a şükür dindarların sayısı çok. Bazı insanlarımızın maddi durumları da düzelmiş. Hac ve Umre için talep çok fazla. Hacda kota söz konusu olduğundan herkes gidemiyor. Umre için kontenjan söz konusu olmadığından gitmek isteyen herkes gidebiliyor." dedi.
 
Veysi Demir, M.Sait Çelik-İLKHA