VAN - Van ve ilçelerinde dün yaşanan gelişmeler, bu gün yerel gazetelere ve internet medyasına şöyle yansıdı:
 
Vanolay Gazetesi: Deprem Mağduru Esnafa Müjde
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu`nda görüşülerek kabul edilen 6111 Sayılı Torba Yasa`da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca, deprem bölgesinde de daha önceden yapılandırılmış vergi borçları ile SGK prim borçlarının bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelendiğini söyledi.
 
Mustazaf-Der`den Basın Açıklamasına Davet
Mustazaf Der Ağrı şubesi, son günlerde şehirdeki camilere yönelik saldırıları kınamak için düzenleyeceği basın açıklamasına tüm Ağrılıları davet etti.
 
Mahsur Kalan 40 Araç Kurtarıldı
Van Ağrı karayolu Tendürek geçidinde mahsur kalan 40 kadar araç karayolu ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.
 
Wanhaber: CHP Heyetinden Kaya`ya Ziyaret
Van Belediye Başkanı Bekir Kaya`yı makamında ziyaret eden CHP Milletvekilleri, kentin yaşadığı sorunlarla ilgili bilgi aldı.


Havadis Gazetesi: Vanlı Turizmciler EMITT`e
Turizmciler, depremlerin ardından katıldıkları ilk turizm fuarında Teşekkürler Türkiye` sloganıyla stanttaki yerini aldı.
 
İş makinesiyle birlikte göçük altında kaldı
Van`ın Edremit ilçesinde iş makinesi ile birlikte göçük altında kalan operatör uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden kurtarılırken, çalışmalar sırasında meydana gelen ufak çaplı toprak kayması korkulu anlar yaşattı.
 
Şehrivan Gazetesi:Borç yapılandırması yasalaştı!
Deprem felaketinin ardından, Van`da yaşanan sorunların çözümü konusundaki sessizlik nihayet bozuldu. AK Parti Van milletvekilleri, Van ziyaretlerinin ardından titiz bir çalışma içine girdi. Sorunlar tek tek çözüme kavuşmaya başladı.
 
Vansesi Gazetesi: Van`da Her Anlamıyla Bir Dram Yaşanıyor
Cumhuriyet Halk Partisi`nden bir grup milletvekili, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesi Van`a geldi. CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Van`da her anlamıyla bir dram yaşanıyor." Dedi
 
Murat Dalgın- İLKHA