Umut Kervanı Yardım Platformu'na üye Batman Umut-Der Gıda Bankası, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman'a yerleşen ve burada zor şartlarda yaşamaya çalışan 14 nüfuslu Halepli 3 aileye kışlık giyim yardımında bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan Umut-Der Gıda Bankası Yardım Komisyonu Başkanı Bereket Şengül, 2 ay önce Çamlıca Mahallesi'nde derme çatma bir eve sığınan ailelere, bir hayırseverin bildirmesi üzerine yardımda bulunduklarını söyledi.

Şengül, "Bir hayırsever tarafından, bundan 2 ay önce Halep'ten Batman'a gelen Suriyeli ailenin olduğu bize bildirildi. Biz de dün onları evlerinde ziyaret ettik, ihtiyaç tespiti yaptık. Dün gıda, battaniye, halı gibi ev eşyası götürdük. Bugün de onları Umut-Der'e çağırdık. Çocuklarına ve kendilerine burada giyim yardımı yaptık. Yardıma muhtaç böyle ailelerimiz çoktur. Bizler hayırseverlerimizin yardımını bekliyoruz ki bu ailelere yardımlarımızı ulaştıralım." dedi.

Batman'da sadece derneklerine üye 12 binden fazla ihtiyaç sahibi aileye değil başka ülkelerden göç edenlere de yardım ettiklerini ifade eden Şengül, "Sadece Batman'daki ailelerimiz için değil göç ederek buraya gelen diğer ailelerimize de umut olmaya ve onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Buradan hayırseverlere sesleniyoruz. Bize yardımda bulunsunlar ve biz de bu ailelere yardımları ulaştırmaya çalışalım. Muhtaç ailelere yönelik yardımlarımız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Kendilerine yardım elini uzatan Umut-Der'e teşekkür eden Halepli aileler ise Batman'da zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını belirterek, yardımlardan dolayı memnun olduklarını dile getirdiler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)