Derneğimizin hedefleri çerçevesinde 2006’dan 2012 yılına kadarki faaliyetleri kronolojik sırayla aşağıda verilmiştir.

2006 YILI FAALİYETLERİ

26.09.2006 Halkımızın kültürel anlamdaki gelişimine katkıda bulunmak ve tahkiki imanı yakalayabilmek adına derneğimizde haftada iki(2) gün seminer düzenlemeye başladık.

2007 YILI FAALİYETLERİ
01.01.2007 Kurban Bayramı münasebetiyle tespit edilen fakir ve muhtaç ailelere et yardımı yaptık. Yüzlerce aileye yapılan yardımla muhtaç ailelerin bayram sevincine ortak olunmuştur.

27.03.2007 Gerek Ağrı İl Dernekler Müdürlüğü ve gerekse de İçişleri Bakanlığına bağlı müfettişler tarafından, dernek şubemizdeki tüm evrak ve defterler denetlendi. Denetlemede usulsüz bir duruma rastlanılmayınca adeta mutlaka bir eksiklik bulma çabasına girilerek defterlerimiz valiliğe götürülerek incelendi ve iki hususun eksikliği bahane edilerek hakkımızda iki ayrı soruşturmaya açıldı. İlki sekreterimizin sehven daksille bir hatayı gidermesi bahane edilerek kendisi hakkında hiçbir tebligat yapılmadan arama kararı çıkarıldı ve gözaltına alındı. İkincisi, karar defterinde geçen eğitim ve kurs kelimeleri bahane edilerek, tebligat yapılmaksızın, tamamıyla hukuksuz ve despot bir düzende görülecek bir uygulamayla dernek başkanımız gözaltına alınmıştır.

08.04.2007 Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v.)’in nurlu doğumu anısına Vali Kutlu AKTAŞ kapalı spor salonunda Kutlu doğum programı düzenledik. Program öncesinde peygamber efendimizi anlatan altı bin (6000) kitapçığı halkımıza dağıttık. Program, Emrah SEÇER hocamızın konuşması ve sanatçı kardeşlerimizden dinlediğimiz ilahilerle sona erdi.

17.11.2007 Acil bir vaka durumunda halkımızın kan ihtiyacını gidermek amacıyla üye ve gönüllülerimizin de kendi rızalarıyla kan gruplarını belirledik.

11.12.2007 Bir tevhid, teslimiyet, sabır kahramanı olan Hz. İbrahim(a.s.)’i anma ve anlama amacıyla dernek salonunda etkinlik düzenledik. Programda dernek yönetim kurulu üyelerinden Şevket GÜRTEKİN ve Suat ÇELİK Hocalarımız konuştu.
 
2008 YILI FAALİYETLERİ
06.04.2008 Sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed Aleyhisselam’ın viladeti münasebetiyle etkinlik düzenledik. Etkinlik öncesinde ilimizdeki ev ve esnaflara Hz.Muhammed (s.a.v.)’i anlatan 8000(sekiz bin) adet kitapla beraber el broşürleri dağıttık. Yaklaşık 10.000(on bin) kişinin katıldığı program, hocalarımızın günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmaları ve daha farklı etkinliklerle beraber dua ile son buldu.

Bununla birlikte etkinliğimize konuşmacı olarak davet ettiğimiz ilimizin tanınmış hocalarından birine polis çok yoğun baskı yapmış ve etkinliğe katılmaması için tehdit etmiştir.

28.05.2008 İl Dernekler Masası’na bağlı bir heyet derneğimizi denetlendi. Gelen görevliler kusur bulmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılarsa da usule aykırı bir durum bulamadılar.

15.08.2008 Huzurevinde kalan insanlarımıza moral ziyareti düzenledik ve kendilerine verdiğimiz hediyelerle onları sevindirdik.

02.09.2008 Uhuvvet ve yardımlaşma ayı olan Ramazan’da, ilimizde tespit edilen birinci dereceden mağdur 50(elli) aileye ramazan ayı boyunca sıcak yemek yardımı yapmaya başladık.

09.11.2008 Gençlik kollarımız tarafından organize edilen şiir dinletisi yarışması düzenledik. Dereceye girenleri ödüllendirdik.

06.12.2008 Ramazan bayramı münasebetiyle muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını gidererek yalnız olmadıklarını gösterdik.

06.12.2008 Yol göstericimiz olan Kuran’ı Kerim’i ezberleyip hafız olacak kardeşlerimize ziyaretlerde bulunduk ve onlara hediyeler sunduk. Ancak emniyet (!) güçlerinin ziyaretlerimizin akabinde hafızlık kurslarını ziyaret (!) ederek yetkilileri tehdit ettiklerini ve hakkımızda uyduruk bilgiler verdiklerini öğrendik.

08.12.2008 Kurban bayramı münasebetiyle, muhtaç ve mağdur olan yaklaşık yüz yirmi (120) aileye kurban eti dağıttık.

31.12.2008 Katil israil’in Filistin’deki katliamına dur deme adına diğer STK’larla birlikte yasal çerçevede uygulamak üzere çeşitli kararlar aldık.

2009 YILI FAALİYETLERİ
03.01.2009 Siyonist israil’in Gazze’ye yaptığı barbarca saldırıyı lanetlemek için daha önce istişarelerde bulunduğumuz STK’larla beraber basın açıklaması yaptık.

25.01.2009 Derneğimiz bünyesinde; fakir aile tespiti yapmak, tespit edilen ailelere düzenli olarak yardımda bulunmak amacıyla "Yardım Komisyonu"; mağdur ve muhtaç olan kişilerin sağlık işlemleri ile ilgilenmek amacıyla "Sağlık Komisyonu"; sağlıklı bir aile ortamının oluşması için kadının toplumdaki önemini vurgulamak, anne ve anne adaylarını çeşitli alanlarda bilgilendirmek, bayanlarla ilgili sorunlara çözüm sunan çalışmalar yapmak amacıyla "Bayanlar Komisyonu"; kültürel ve sosyal etkinlikleri yerine getirmek, halkımızın kültürel düzeyinin geliştirilmesi için fotoğraf sergileri, panel, sempozyum ve konferanslar organize etmek amacıyla "Sosyal Etkinlikler Komisyonu"; geleceğimiz olan gençlerin eğitimi ve bilinçlendirilmesi amacıyla “Gençlik Komisyonu”; bunların yanında Esnaf ve Sanatkarlar Komisyonu, Basın ve İletişim Komisyonu, Taziye ve Ziyaret Komisyonu, Eğitim Komisyonu kurduk.

26.01.2009 Mazlum ve mustazaf Filistin’i tanıtım ve destek amacıyla panel düzenledik. Vali Kutlu AKTAŞ Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen programda Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet GÖKTAŞ Hoca konuştu.
01.02.2009 Ümmetin kanayan yarası Filistin’e yardım toplamak amacıyla şehrimizin belirli yerlerine kumbaralar yerleştirdik.
08.03.2009 Diyarbakır’da düzenlenen Hz. Peygamberin(a.s) Nurlu doğumu etkinliğine dernek üye ve gönüllüleriyle beraber iştirak ettik.

Diyarbakır yolculuğumuz esnasında kimlik kontrolü yapan emniyet ve jandarma ekipleri araçlarımızı yaklaşık bir saat kadar beklettikten sonra, etkinliğe katılacak olan bütün üye ve gönüllülerimizin kimlik bilgilerini kayıt altına aldılar, fişlediler. Etkinlikten üç gün sonra ise ilgili (!) birimler, etkinliğe katılan üye ve gönüllülerimizin tek tek evlerine gidilerek tehdit etmişler, sindirme ve korkutma politikaları uygulamışlardır.

26.04.2009 Sevgililer sevgilisi Hz. Muhammed(s.a.v)’in kutlu doğumu münasebetiyle etkinlik düzenledik. Program Yunus EMİROĞLU hocamızın konuşması, asrı saadetten kısa bir kesiti canlandıran skeçler, birbirinden güzel ilahiler ve kasidelerle renklendi. Program yaklaşık on yedi bin (17.000) peygamber sevdalısının katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikten önce halkımıza sekiz bin (8000) adet ilahi CD’si dağıttık. Bu etkinliğimizde de, yine Muhammedi Sevdayı hazmedemeyenler, bizlere gerek etkinliğin yapıldığı stadyumu verirken ve gerekse resmi işlemler gerçekleşirken çok fazla sorun çıkardılar.

22.08.2009 Uhuvvet ve yardımlaşma ayı olan Ramazan’da, ilimizde tespit edilen birinci dereceden mağdur atmış (60) aileye Ramazan ayı boyunca sıcak yemek yardımı yapmaya başladık. Bu hayır faaliyetini sindirmeye çalışan sivil polis ekipleri sürekli araçlarımızı takip edip görevli kardeşlerimizi gözetim altında tutarak taciz ettiler.

01.09.2009 Yardım komisyonumuz aracılığıyla fakir ve muhtaç ailelere kuru gıda yardımı yaptık ve Ramazan ayında yaklaşık yüz (100) aileye yardım paketi ulaştırdık.

07.09.2009 Ramazan ayı münasebetiyle dernek üye ve gönüllülerimiz ile halkımıza yönelik olmak üzere dernek binasında yaklaşık yüz (100) kişiye iftar yemeği verdik.

16.09.2009 Bayan komisyonumuz aracılığıyla yaklaşık yüz atmış (160) ihtiyaç sahibine giysi ve ayakkabı yardımı yaptık.
01.11.2009 Daha önceden tespit edilen muhtaç ailelere dernek binamızda topladığımız kuru gıdayı ulaştırarak zengin ve fakir arasında köprü olmaya devam ettik.

29.12.2009 Cennet gençlerinin seyyidi Hz. Hüseyin ve yetmiş iki (72) yareninin Kerbela’da şehit edilişini konu alan bir program düzenledik. Dernek binamızda gerçekleştirdiğimiz bu programda Suat ÇELİK hocamız günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.
2009 Yıl içerisinde önemli gün ve gecelerde düzenli olarak dernek şube salonunda üye ve gönüllülerimizin yoğun iştirak ettiği programlar düzenledik.

2010 YILI ETKİNLİKLERİ
09.01.2010 Ramazan ayı münasebetiyle dernek şubemizde iftar yemeği verdik.
27.02.2010 Halkımızı bilinçlendirmek amacıyla, iki ayrı oturumda bayan ve erkek ayrı olmak üzere seminer düzenledik.
09.03.2010 İhtiyaç sahibi halkımız yararına “Bir Ekmek de Sen Ver” kampanyası başlattık.

01.04.2010 Kutlu doğum münasebetiyle “O Nebi’yi Ne Kadar Anıyoruz” adlı mektup yarışması düzenledik.

25.04.2010 Her sene düzenlediğimiz kutlu doğum etkinliklerine devam ederek bu sene de Peygamberimiz(a.s)’i anmak üzere Kutlu Doğum Etkinliği düzenledik. Etkinliklerimize engel olmayı rutin hale getiren yetkililer, gerek etkinlik öncesi etkinlik yerimizi ayarlarken sorunlar çıkararak gerekse de etkinlik günü katılımın fazla olmasını bahane ederek gelen insanları geri göndermeye çalışarak ve dernek yetkililerini tehdit ederek, etkinliğe engel çıkarmaya devam ettiler. Bütün bu sıkıntılara karşı gerçekleştireceğimiz etkinlik için on bin (10000)den fazla broşür dağıttık. On bin (10000) adet ilahi CD dağıttık. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinliğimize yaklaşık yirmi bin (20000) Peygamber Sevdalısı katıldı. Program hocalarımızın konuşması, ardından coşkulu ilahiler ve skeçlerin ardından dua ile son buldu.

03.05.2010 Ziyaret Komisyonumuz ile birlikte Ağrı Devlet Hastanesinde yatmakta olan hastaları ziyaret ettik ve bu ziyaretlerimiz düzenli bir şekilde devam etti.

12.05.2010 İlimizde meydana gelen sel felaketinden etkilenen bölgelerde, insan gücüne dayalı yardım çalışmalarında bulunduk.

19.05.2010 Sel felaketinden mağdur olan halkımıza battaniye, giysi vb. yardımlarda bulunarak destek olduk.

05.06.2010 Dünya Müslüman Kadınlar Günü münasebetiyle bayan komisyonumuz tarafından Vali Kutlu AKTAŞ spor salonunda “Hz. Fatıma’yı Anma ve Anlama Etkinliği” düzenledik. Günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmadan sonra tek kişilik tiyatro sahnelendi. Program Hz. Fatıma’nın babası Hz. Muhammed (a.s)’e yazdığı mektubun okunmasıyla sona erdi. Sadece bayanların katıldığı program, Hz. Fatıma’nın yolundan gitmeye aday bacılarımızın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

13.06.2010 Fakir ve muhtaç aileler yararına Ağrı Merkez Yüzüncü Yıl Parkı`nda bir kermes açmak amacıyla dernekler masasına müracaatta bulunduk. İlgili kurum gerekli belgeleri teslim alıp onamasına rağmen müracaatımızın neticesi tarafımıza iletilmedi. Yaklaşık bir haftalık oyalama süreci sonrası ilgili kurumun görevlileri Dernekler İl Müdürü onayının gerekli olduğunu ve onay için Dernekler İl Müdürü`nü beklediklerini bildirdi. Dernek yetkililerimiz, ilgili kurumun müdürü ile görüşmeleri neticesinde kasıtlı bir oyalama politikasına tabi tutulduklarını farketmeleri üzerine Ağrı Milletvekilini durumdan haberdar etmişlerdir. Bu durumun neticesinde beş günlük kermes açma yetkisi verilmiştir. Ancak aynı dönemde üç farklı STK`nın hiçbir sorunla karşılaşmaksızın on beş günlük izin alabilmeleri ise düşündürücüdür.

31.08.2010 Bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahibi halkımızı unutmayarak yardımlarımıza daha da hız vererek sürdürmeye devam ettik.

01.09.2010 Ramazan ayı münasebetiyle yaklaşık yüz yirmi (120) kişiye dernek binasında iftar yemeği verdik.

03.09.2010 Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yapacağımız basın açıklamasına emniyet güçlerince "güvenliğinizi sağlayamayız" gibi trajikomik bir gerekçeyle engel çıkarıldı.

17.12.2010 Aşura günü münasebetiyle Cumhuriyet Caddesi’nde üç bin (3000) kişiye Aşure yemeği dağıttık.

2011 YILI ETKİNLİKLERİ
01.01.2011 Mekke’nin Fethi münasebetiyle dernek binasında günün anlam ve önemine
binaen bir etkinlik düzenledik.

15.02.2011 Mevlid Kandili nedeniyle bayan ve erkeklere yönelik farklı saatlerde kutlu doğum programı düzenledik.

28.02.2011 Fakir ve muhtaç ailelere yardımda bulunmak amacıyla kurulan Yardım Komisyonumuz yüz elli (150) aileye düzenli yardım sağladı.

17.04.2011 Geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz kutlu doğum etkinliklerine halkımızın yoğun katılımının da etkisiyle bu yılki etkinliğimizi Ağrı Şehir Stadyumu’nda yaptık. Peygamber sevdalısı halkımız bu etkinlikte de Hz. Muhammed(s.a.v)’e sevgisini gösterdi. Otuz bin (30000)e yakın insanın katıldığı etkinlik, mevlit dinletisi ile başladı. Ardından hocalarımızın konuşması, ilahiler ve tiyatro gösterileri ile devam etti.

Halkımızın canı gönülden iştirak ettiği etkinliğimiz, gerek stadyum yetkililerinin oyalama ve bezdirme çabalarına gerekse de Emniyet mensuplarının çıkardıkları zorluklar ve engellemelere rağmen coşkulu bir şekilde gerçekleşmiştir.

30.04.2011 Halkımızın yoğun talebi üzerine Ağrı merkezinde yapılan kutlu doğum etkinliğinin ardından Diyadin ilçemizde de Kutlu doğum etkinliği yaptık. Bir buçuk saat süren etkinlikte halkımız peygamber sevdasıyla coştu. Etkinlik bitmesine rağmen halkımızdan birçoğunun soğuk havaya rağmen etkinlik alanından ayrılmak istememesi ise peygamber sevdasının bir örneğidir.

29.05.2011 İlkini geçen yıl düzenlediğimiz “Dünya Kadınlar Günü” etkinliğini gelenek haline getirip bu yıl da kutladık. Etkinlikte Hz. Fatıma’nın örnek hayatının sadece kitaplarda kalmayıp, bizlerin hayatında da pratiğe dökülmesi gerektiği ve arzulanan bu yaşantının tıpkı birer Hz. Asiye, Hz. Hatice ve Hz. Meryem gibi yaşanılması gerektiği anlatıldı.

16.06.2011 PKK/BDP yandaşları tarafından şehid edilen Mustazaf-Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna kardeşimizi rahmetle andık.

02.08.2011 İhtiyaç sahibi ailelere yardım faaliyetlerimiz çerçevesinde otuz (30) fakir aileye gıda ve giysi yardımında bulunduk.

06.08.2011 İslam’ın şiarı tesettürün her alanda serbest olması için başlatılan “Tesettür Seferberliği” çerçevesinde “başörtüsü” ile “Şeyh Said ve kırk yedi (47) arkadaşının kabirlerinin ortaya çıkarılması” için imza kampanyası düzenledik. Bu kapsamda kurduğumuz stantlarda on bin (10.000) imza topladık.

18.09.2011 Fakir ailelere yardım amacıyla bayan ve erkek reyonları olmak üzere iki (2) ayrı çadırda on (10) günlük kermes düzenledik.

27.10.2011 Van’da meydana gelen deprem sonrasında depremzede halka yardımcı olmak, yaralarına merhem olmak için bir kamyon su ve ekmek gibi temel ihtiyaçlarını karşıladık.

31.10.2011 Van’daki depremzedelere olan desteğimizi artırarak devam ettirdik ve iki (2) transit, bir (1) kamyon ihtiyaç malzemesi dağıttık.

20.11.2011 Halkımızın Kur’an-ı Kerim’e olan ilgisini artırmak ve Kur’anî bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen Türkiye geneli “Kur’an İlimleri ve Meal Yarışması”nın Ağrı organizasyonunu üstlendik.

23.11.2011 İnançlarının gereğini yaşamaya çalışıp İslam’ın şiarlarından olan tesettürü bırakmayıp, bundan dolayı bir takım mağduriyetlere duçar olan kızlarımıza teselli ziyaretlerin bulunduk.

06.12.2011 Aşura Günü etkinliği çerçevesinde bu sene de üç bin beş yüz (3500) kişiye aşure yemeği dağıttık.

Sonuç;

Bu rapor aynı zamanda mevcut rejimin seksen beş (85) yıllık güvenlik paranoyasının devam ettiğinin ve bu paranoyanın hedefi olduğumuzun da belgesi niteliğindedir. Bu güvenlik paranoyasının kin ve nefretten başka bir işe yaramayacağı ve zannedilenin aksine halkımızı korkutmayacağı sonuçlarıyla ortadadır. Kendi kendine zarar veren ve toplumu ifsad etmekten başka hiçbir neticesi olmayan bu zihniyetin bir an önce terkedilmesi gerektiği düşüncesini taşımaktayız.

Raporun ayrıntılarında da görüldüğü üzere bugüne kadar, gerek resmi makamlarca yürütülen keyfi ve gayr-i hukuki faaliyet ve engellemelere gerekse de gayr-i resmi odaklarca gerçekleştirilen karalama ve sindirme çalışmalarına rağmen;

 Halkımızın ilmi alandaki bilinç düzeyini geliştirmek amacıyla tefsir, siyer, fıkıh ve Risale-i Nur alanlarında bine yakın seminer verdik.

 Açık ve kapalı alanlarda olmak üzere yirmi iki (22) etkinlik düzenledik.

 Mağdur ve muhtaç durumunda bulunan ailelere yönelik bine (1000) yakın yardım paketi dağıttık.

 Gündeme ilişkin iki (2) basın açıklaması yaptık.

 Gelir düzeyi düşük olan veya gelir kaynağı bulunmayan mağdur ailelere yönelik olarak dört (4) kermes düzenledik.

 Başta Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hayatı olmak üzere çeşitli alanlarda altı bin(6000) kitap ve yirmi bin(2000) görsel CD dağıttık.

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Ağrı Şubesi Yönetim Kurulu