ŞANLIURFA - TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu`nda Hopa olayları konuşulurken, Ankara`da tutuklanan hukuk fakültesi öğrencilerine kötü muamele yapıldığı konusu gündeme geldiğinde AK Parti Çorum Milletvekili ve Alt Komisyon Başkanı Murat Yıldırım "Öğrenciler Nereden Gelmiş Biliyor musunuz? Siverek`ten" demesi, Sivereklilerin tepkilerini toplamıştı. Siverek ismini terörle bağdaşlaştırdığını ileri süren Siverek`teki bazı STK`lar, Yıldırım`ı istifaya çağırmıştı.
 

Siverek AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı İlhan Çelik ve yanındaki heyet, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım`ı Ankara`da makamında ziyaret ederek konu hakkında Yıldırım ile bir süre görüştü. Görüşmenin ardından danışmanları vasıtasıyla basın açıklaması yayımlayan Yıldırım, sözlerinin farklı mecralarına çekildiğini belirterek, Sivereklilerden özür diledi.
 

Yıldırım açıklamasında, "Sözlerim farklı bir mecraya sürüklenerek yansıtılmış olsa da bunun sorumluluğu şahsıma aittir. Rabbim sözümü çarpıtanları da, bu çarpıtmayı alıp haksız ve adaletsizce kullananları da bilmektedir. Bu durum her ne şekilde gerçekleşmiş olursa olsun çok değerli Siverek halkının kırılmasına vesile olduğum için kendilerinden özür diliyor, haklarını helal etmelerini istiyorum."

(A. Uğurlu - İLKHA)