Hükümet aleyhinde kara propaganda yapmak amacıyla, Genelkurmay bünyesinde kurulduğu belirtilen internet sitelerine ilişkin açılan İnternet Andıcı Davası`na Silivri`de devam ediliyor.

Bu arada mahkemenin, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ`la ilgili hazırlanan iddianameyle ilgili incelemesi de sürüyor.

Silivri`de görülen davanın 51`inci duruşmasına, Eski Birinci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Korgeneraller İsmail Hakkı Pekin ve Mehmet Eröz`ün de aralarında olduğu 14 tutuklu sanık katıldı.

29 sanığın silahlı terör örgütü kurmak ve darbe planlamak iddiasıyla yargılandığı davada Sivil Memur Meryem Kurşun savunma yaptı.

Bir dönem davaya konu "irtica.org" adlı internet sitesini yöneten Kurşun, söz konusu sitelerin amatörce işletildiğini ileri sürdü.

Meryem Kurşun, "Sitelerde yayınlanan haberlerin TSK`nın kurumsal görüşünü yansıttığını düşünüyordum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, davayı gören İstanbul 13`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`nin, Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ`la ilgili hazırlanan iddianameyle ilgili incelemesi de sürüyor. Mahkemenin önümüzdeki günlerde iddianamenin kabul ya da reddi yönündeki kararını açıklaması bekleniyor.

İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında tutuklanan İlker Başbuğ hakkında, darbe planlamak ve silahlı terör örgütü kurmak iddiasıyla 39 sayfalık iddianame hazırlanmıştı.