Peygamber Sevdalıları tarafından, Türkiye geneli bu yıl 6`ıncısı düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı için Tatvan`dan Hizan ilçesine giden görevliler, dönüş yolunda Güzeldere mevkiinde düşen çığda mahsur kaldılar.

Tatvan-Hizan Karayolu`nun Güzeldere mevkiinde yola düşen çığ nedeniyle mahsur kaldıklarını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Tatvan Koordinatörlerinden Erkan Yaşar, Hizan`da düzenledikleri siyer sınavı dönüşü düşen çığda, iki saati aşkın süre mahsur kaldıklarını belirtti.

Yaşar  şunları söyledi:

“Bu gün Peygamber Sevdalıları Platformu  tarafından   Hizan ilçesi ve Yolalan Beldesinde düzenlenen   siyer sınavından dönüyorduk. Gördüğünüz gibi Tatvan- Yolalan arasında çığ düşmesi var. Mahsur kalmış durumdayız. Kardeşlerimizle birlikte yolun açılmasını bekliyoruz. Yolun açılması için çalışan ekiplerin araçları çığın altında kalmış. Bizler de bekliyoruz. Yolun açılmasıyla birlikte Tatvan`a döneceğiz. Sınavımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz için Allah`a hamdolsun.” dedi.

Tatvan- Yolalan arasında meydana gelen çığdan dolayı mahsur kalanların kurtarılma çalışmaları devam ediyor.   (Şükrü Tontaş-İLKHA)