Bingöl merkezde günlük hayatı olumsuz yönde etkileyen yoğun kar, kırsal kesimlerde hayatı durma noktasına getirdi.

İl genelinde kar nedeniyle kapanan 278 köy yolundan 100'ü ulaşıma açılırken, 178'ine ise ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Kayaokay, fırtına ve tipi nedeniyle zorlaşan yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Kayaokay, "İl Özel İdaresi 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 101 personel olmak üzere 11 ekiple kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışının ardından oluşan tipi nedeniyle açtığımız köy yolları tekrar kapanıyor. Tipi nedeniyle görüş mesafesi sıfırın altında olduğu için karla mücadele ekiplerimiz ilerlemekte güçlük geçiyor. Buna rağmen karla mücadele çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Dün itibarıyla açtığımız bazı köy yolları oluşan fırtına sebebiyle tekrar kapandı. En kısa zamanda kapanan köy yollarımızı açacağız." dedi.

İl Özel İdaresi ekipleri kırsal kesimlerde etkili olan tipi nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürürken, Bingöl Belediyesine bağlı karla mücadele ekiplerinin ise merkezde kar temizlik çalışmalarına devam ettiği görüldü. (Nihat Kanat-İLKHA)