Bu yıl ziyaretçilerine 21. kez kapılarını açan, binlerce katılımcısı ve on binlerce ziyaretçisi ile dünyanın en büyük 5. Fuarı olarak kabul edilen EMITT Fuarı’nda DİKA tarafından yaptırılan Mardin standı yoğun ilgi gördü. Fuar Jürisi tarafından değerlendirmede  Mardin standı, Fuar ‘En Etkin Tanıtım standı’  ödülüne layık göründü.

Medeniyetin beşiği olarak kabul edilen Mardin'i İstanbul'a sunmayı, kentin kültürü, turizmini,  geleneklerini, değer ve birikimini İstanbul'da fuar ziyaretçilerine tanıtmayı amaçlayarak yoğun ziyaretçi akınıyla büyük ilgi gören Mardin standının ödülü, Mardin Valisi Mustafa Yaman adına, Artuklu Belediye Başkan Vekili de olan Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk'e verildi.

Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Öztürk, en başarılı stant çalışması kategorisinde belirleyici Jürinin 4 ayrı alandaki puanlama sistemine göre; ‘En iyi organize edilen, en fazla ziyaretçi çeken, görsellik açısından en fazla ilgi çeken ve folklorik zenginlikleri en iyi teşhir eden stant çalışması’ alanında Mardin olarak ödül almanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Kaymakam Öztürk, Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı temsilen Mardin'e ödülü layık gören fuar yönetimi ve tertip komitesine, Mardinli vatandaşlar adına teşekkür ederek, "Stant kompleksimiz aracılığıyla fuar etkinliği boyunca Mardin'imizi İstanbulluların hizmetine sunduk. Bir anlamda da görücüye çıkardık. Burada Mardin’imizin zengin tarihi ve kültürünü, turizmini, örf, adet ve geleneklerini, folklorik değer ve zenginliklerini İstanbul'a taşıdık. Mardin Valiliğimiz ve Sayın Valimiz Mustafa Yaman'ın şahsında; Dicle Kalkınma Ajansımıza ve İl Kültür Turizm Müdürlüğümüze başta olmak üzere emeği geçen kamu ya da özel, emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlarımıza yaptıkları emekler ve gösterdikleri çabalardan ötürü teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Öztürk ödülü, İstanbul Mardinliler Federasyonu Başkanı İbrahim Biter, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, AK Parti Artuklu İlçe Başkanı Av. Olcay Sekizkardeş, Mardin Kültür Turizm Müdürü Alaattin Aydın, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ile birlikte aldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)