Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması ve trafik akışının sağlanması amacıyla Siirt Belediye Başkanı Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla, karla mücadele çalışmalarına başlandı.

Belediye ekipleri cadde ve sokaklardaki karları temizleyip ana caddeler üzerinde tuzlama çalışmalarını yürütürken, yaya ekipleri de kent merkezindeki kaldırımlarda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkan Vekili Yener Tanık, Siirt Belediyesi olarak, Meteorolojinin, sabah saatlerinde karın yağacağı konusunda yaptığı uyarının hemen ardından gerekli hazırlıkları yaptıklarını, yağışların başlamasıyla birlikte de ekiplerin harekete geçtiğini söyledi.

Tanık, şöyle konuştu:

"Belediyemiz, Fen İşleri, Destek Hizmetleri, Temizlik İşleri ve bunun yanında diğer birimlerimizle toplam 100 personel, 12 araçla ilimizde ciddi manada, sabah imsak vaktiyle beraber karın yağmaya başladığından itibaren, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına personellerimizle beraber sokaklara girdik. Özellikle yokuşlu olan caddelerimizde tuz karma aletlerimiz, personellerimizin el aletleriyle, greyder ve kepçelerimizle sabah imsak vaktinden beri burada ekiplerimizle çalışıyoruz. Bu manada yaptığımız çalışmalarla amacımız, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde sokaklara inerek normal hayatına sürüdürmesidir. Ekiplerimizi karla mücadele konusunda vardiyalı ve hazır bir şekilde bekletiyoruz. Whatsapp, Haber Merkezi ve diğer merkezlerimize gelen ihbarlar üzerine arkadaşlarımızı yönlendirip gerek traktörlerle, greyder ve kepçelerimizle 100 personelimiz sabah imsak vaktinden beri halkımızın yoğun bir şekilde geçtiği caddeleri temizliyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)