Özal`ın saç tellerinin incelenmesini isteyen aile, Başsavcılığın, "Teslim edin inceleteceğiz" uyarısına, "Bakıyoruz" cevabını verdi.
 
Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal`ın şüpheli ölümünü tozlu raflardan indirerek mercek altına alan Ankara Başsavcılığı Özal ailesinin tutumuna takıldı.
 
Dönemin aktörlerinden 50`den fazla kişinin ifadesine başvuran Başsavcılık, son adım olarak Özal`a ait saç telleri ve ses kayıtlarını inceleme kararı aldı. "Masraflı iş. Devlet incelesin" diyerek Özal`ın saç tellerinin incelenmesini istediği belirlenen aileye, "Teslim edin, inceleteceğiz" uyarısı yapan Başsavcılık, Özallar`dan gelen cevapla şoke oldu.
Daha önce Başsavcılık`ın delilleri teslim edin uyarısına cevap vermeyen Özallar bu kez de Başsavcılık`a, "Bakıyoruz" yanıtını verdi. "Babama ait çok özel ses kayıtlarını açıklayacağım. Hazırlık aşamasında, deşifre edip hazırlanıyor" diyen Ahmet Özal`ın "Ses kayıtlarını bulamıyorum" dediği bildirilirken, `saç telleri` için eşi Semra Özal`ın, "Bakıyoruz" cevabı verdi.
 
Özal`ın saç tellerine yapılacak incelemeden, "Masraflı iş, biliyorsunuz büyük külfetleri var. Soruşturma dahilinde devlet incelesin" diyen Semra Özal`ın bu tavrı şaşkınlıkla karşılandı. Özal`a ait ses kayıtlarını birleştirememesi de eleştirildi.
 
4 YILDIZLI SORGU
Delil çıkmazına giren soruşturmada Özel Yetkili Ankara Savcısı Kemal Çetin, önümüzdeki günlerde hayatta kalan dönemin komuta kademesinin bilgisine başvurmayı planlıyor. Özal`ın yaverliği yapan Aslan Güner`le birlikte dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş`in de soruşurma kapsamında bilgisine başvurulacağı bekleniyor. Soruşturma kapsamında daha önce Özal`ı muayene eden doktorla birlikte koruma müdürü ve çok sayıda kişi ifade vermişti.
 
KASADA SAKLANIYORDU
Otopsi yapılmadığı için ölüm sebebi anlaşılamayan, alınan kan örnekleri ise Hacettepe Üniversitesi`nde esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Turgut Özal`la ilgili yürütülensoruşturmanın en önemli delili olma niteliğini Semra Özal`ın uzun süredir dile getirdiği "saç teli" iddiası taşıyordu. Bir başka ülkede kiralık bir kasada saklandığı belirtilen "saç tellerini" Semra Özal`ın henüz savcılığa teslim etme nedeni bilinmiyor.
 
Bugün