Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın, sosyal medya üzerinden kan stoklarının azaldığını duyurması üzerine kan verme kampanyası başlatan HÜDA PAR kan bağışına devam ediyor.

Kampanya kapsamında HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, üye ve gönüllüleriyle beraber kan bağışında bulundu.

Yaptıkları kan bağışı hakkında açıklamalarda bulunan Buran, insanların en hayırlısının insanlara iyilik eden olduğunu belirtti.

Bağışta bulunulacak bir ünite kanın hastaların hayat bulmasına vesile olacağını ifade eden Buran, “Bizler ‘bir insanın canını kurtaran bütün insanlığın canını kurtarmış gibidir` diyen bir medeniyete sahibiz. Peygamber Efendimiz de ‘İnsanların en hayırlısı insanlara iyilik edendir` diye buyurmaktadır. Dolayısıyla böylesi bir kan ihtiyacı var. Bazen vereceğiniz bir ünite kan daha fazla insanın hayat bulmasına vesile olur. Bizler, HÜDA PAR Ergani ilçe teşkilatı olarak bu hayırdan geri kalmayalım diye gençlerimizi bu işe teşvik ettik. Allah gençlerimizden razı olsun onlar da bizim bu çağrımıza icabet etti." dedi.

“Hastalarımızın yakınları ile aynı duyguyu paylaşıyoruz”

Kan vermenin anlam ve öneminden bahseden Buran, “Bizim de yakınlarımızın kan ihtiyacı oluyor. Bu kan ihtiyacını gidermek için televizyon, gazete veya radyolara haber gönderiyoruz.  İhtiyacımız olan kana sahip olunca seviniyoruz, o anki mutluluğu ifade etmenin imkânı yoktur. Hastalarımızın yakınları aynı duyguyu paylaşıyoruz. Vermiş olduğumuz bu kanlar bazı hastaların veya hasta yakınlarının sevinçlerine vesile oluyorsa bizler kendimizi bahtiyar hissederiz.” ifadelerini kulandı.

“Tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz”

Halkı kan bağışında bulunmaya davet eden Buran, “Kızılay Genel Başkanının kan stoklarının azaldığı açıklamasını duyar duymaz, parti teşkilatlarımızı özellikle de gençlerimizi kan verme konusunda teşvik ettik. Yapacağımız bu kan bağışı, yarın bizlere de lazım olacak. Bugün vereceğimiz bir damla kan belki de yarın bizim bir yakınımızın veya bizim kendi hayatımızın kurtuluşuna vesile olur. Bu sebeple tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (Osman Yürür / M. Hüseyin Temel – İLKHA)