DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere ve internet medyasına şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Teşvikler Az Gelişmişe Az, Çok Gelişmişe Çok Veriliyor
Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından hazırlanan ve Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Diyarbakır Organize Sanayici İşadamları Derneği`nin de ortaklığını yaptığı ve Ticaret ve Sanayi Odası`nca desteklenen `Teşvik ve Krediler Diyarbakır İş dünyası için Ne kadar Etkin` adlı proje çerçevesinde Banka müdürleriyle yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirildi.

Haber Diyarbakır: Diyarbakır`dan Esad`a Protesto
Suriye Baas`ının katliamları Diyarbakır`da düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla protesto edildi.

Diyarın Sesi: Diyarbakır`daki Kemikler Yarım Asırlık
Diyarbakır İçkale`deki restorasyon çalışmaları sırasında bulunan kafatasları ve kemiklere ilişkin Adli Tıp Kurumu`nun yürüttüğü çalışmalardan çıkan ilk bulgular ilginç bir noktaya işaret etti.

Güneydoğu Güncel: Vali İlçe Temaslarını Sürdürüyor
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Halk Eğitim Merkezi`nde düzenlenen halı kesme törenine katıldı. Vali Toprak, el emeği, göz nuru ile hazırlanan halıları dokuyan kursiyerlere teşekkür ederek, "İstihdama yönelik ve gelir getirici kurslarımız sayesinde, kadınlarımızın meslek edinmeleri ev ekonomisine büyük katkı sağlıyor" dedi.

Gazete Diyarbakır: Siz Kazın, Biz Kablo Döşeyelim
Son bir aydır Diyarbakır`ı karanlıkta yaşatan ve sorunu çözmekte zorlanan DEDAŞ, artık ilginç yöntemlere başvurarak sorun çözmeye çalışıyor. Yeraltı kabloları yandığı için 5 gündür karanlıkta yaşayan Balıkçılarbaşı semtindeki Savaş Mahallesi sakinleri, DEDAŞ`ın, `Siz kazın, biz kablo döşeyelim` önerisi üzerine kazı işlemi başlattı.

Güneydoğu Ekspres: İnsan Hakları Heyeti Uludere`de
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Uludere Alt Komisyonu Şırnak`ın Uludere ilçesine geldi. Komisyon üyeleri, olayın yaşandığı bölgeyi helikopterle havadan inceledi.

Haber Panorama: TESSEP Adana`da Basın Açıklaması Yaptı
Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), tesettür ve başörtüsünün tüm alanlarda serbest olması için basın açıklaması yaptı.
  M. Salih Keskin - İLKHA