DİYARBAKIR - Bismil Fatih Mahallesi Barış Bulvarında bulunan Mecit Çelik İmam Hatip Lisesine çirkin bir saldırı yapıldı. Üzerinde "15 Şubat Komplosunu Lanetliyoruz. HPG" yazan bir pankart ile birlikte bomba süsü verilmiş bir paket asıldı.

Okulun hizmetlisi sabah saat 06 00`da okulun kaloriferlerini yakmaya gittiği sırada. Pankart ve paketi görünce derhal polisi aradı. Olay yerine gelen emniyet ekipleri olay yerini kordon altına alarak kimseyi yanaştırmadı. Bomba imha ekipleri saat 09.00`da şüpheli paketi fünye ile patlatarak imha etti.

Olay mahalline gelen Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yılmaz ile Okul Müdürü Rıfat Demir burada yaptıkları kısa değerlendirmede; Çocukların eğitimini engelleyecek hertürlü saldırı ve girişi lanetlediklerini söylediler.

Yarı yıl tatilinin ardından bu gün ders başı yapacak olan öğrencilere bomba süsü verilmiş paketle "sürpriz" yapan kişi veya kişiler izlerini kaybettirirken vatandaşlar, okullarına gidecek olan öğrencilerin bomba süsü verilmiş paketle korkutulmasına tepki gösterdi.