BATMAN- 06 Şubat Pazartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Batman Belediyesi`ne Silahlı Saldırı`
Batman Belediyesi ve BDP il binasına kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce ateş açıldı. Saldırında ölen veya yaralanan olmadı. Konuyla ilgili olarak Batman Valiliği`nden yapılan açıklamada, saldırının pompalı tüfekle düzenlendiği ifade edilerek, olayla ilgili olarak başlatılan çalışma sonucunda saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen A.Ü. ve F.Ç. isimli iki kişinin yakalandığı kaydedildi.

`Esed Yönetiminin Zulmüne Daha Ne Kadar Sessiz Kalınacak?`

Özgür-Der Batman Şubesi Başkanı Bünyamin Sevim, Suriye`de yaşanan vahşetle ilgili yaptığı basın toplantısında Suriye intifadasının dün korkunç bir vahşetle karşı karşıya kaldığını belirterek "Başladığından bu yana Ortadoğu intifadasının Müslüman ülkeler içinde en sahipsiz ve desteksiz kalanı Suriye direnişi olmuştur" dedi.

 

Batman Postası; `Batman`da KCK Operasyonu`
Belediye Başkan vekili Temel ve 41 kişi gözaltına alındı. Batman`da önceki sabah gerçekleştirilen KCK operasyonu kapsamında düzenlenen baskınlarda Batman Belediye Başkan Vekili serhat Temel`in ve BDP İl Başkan vekili Selim Aratemur`un da aralarında bulunduğu 41 STK temsilcisi ve gazeteci gözaltına alındı.
`Operasyon KMM Toplantısını Erteledi`
Batman Belediyesi`nde bugün düzenlenecek olan KMM Şubat Ayı Toplantısı, dün yapılan operasyonlar nedeniyle ertelendi.

 

Batman Barış Gazetesi; `Eş Zamanlı Gözaltı Furyası`
Cumartesi günü sabah 05:30 itibariyle Batman genelinde bir dizi operasyon gerçekleştirildi. BDP Batman İl Başkanlığı, sendikalar ve onlarca eve yapılan baskınlarda Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP Batman İl Başkanvekili Selim Aratemur, Tüm Bel-Sen Batman Temsilcisi Muzaffer Çınar, Tüm Bel-Sen yöneticisi Ali Sarıpınar, Genel-İş eski Batman Şube Başkanı ve Genel-İş Şube Yöneticisi Halis Yakut, BDP Üyesi Zeynelabidin Çelik, Din Alimleri Derneği Yöneticisi Ahmet Eşiok, MEYADER Başkanı Yaşar Kurt, Eğitim Sen yöneticileri Onur Künteş ve Metin Nas, BDP il yöneticileri Zeki Dinç, Salih Dinç ve Ahmet Özer, Bahar Kültür Merkezi Sanatçısı Adil Aslan, Orhan Doğan Eğitim Destek Evi`nin eski öğretmenlerinden Devran Moray ve BDP üyesi Hakim Sincar`ın da bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Faili Meçhul Cinayet Komisyonundan Açıklama`
Örgütlere atfedilen olaylar kısmının yeterince anlaşılmadığı ortaya çıkmaktadır.`Batman Barosu Faili Meçhul Cinayet ve Kayıpları Araştırma Komisyonu` tarafından kamuoyuyla paylaşılan 2011 yılı çalışma raporunda yer verilen bazı bilgi ve belgelerin eksik ve yanlış yansıtıldığı gerekçesiyle açıklama yapıldı.

`Mahalleli Baz İstasyonuna İzin Vermedi`

Batman`da baz istasyonu kurmaya çalışan ekiplere mahalleli karşı çıkarak izin vermedi. Şafak ve Yavuz Selim Mahalleleri arasında bulunan 3501. Sokağa kurulmaya çalışılan baz istasyonunu iki mahallenin sakinleri kurdurtmadı.

 

Batman Pusula Gazetesi; `KCK Operasyonları Devam Ediyor`
Batman`da KCK Operasyonu kapsamında polis tarafından bir çok kurum ve eve eş zamanlı yapılan operasyonlarda arlarında Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP İl Başkanvekili Selim Aratemur`un da bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı.

`5 PKK`lının Cenazeleri Kozluk`ta`

Kozluk kırsalında çıkan çatışmada öldürülen 5 PKK mensubunun cesetleri Kozluk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cesetler otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilecek.

 

Batman Gazetesi; `STK`lar Susma Kararı Aldı`
7 ilde KCK`ya yönelik eş zamanlı yapılan operasyon nedeniyle Batman`da bulunan bazı STK ve oda temsilcileri açıklama yaparak susmaya karar verdiklerini belirttiler. Batman merkezli 7 ilde KCK`ya yönelik eş zamanlı yapılan operasyonda aralarında Batman Belediyesi Vekil Başkanı serhat Temel`in de bulunduğu 41 kişinin gözaltına alınması nedeniyle Batman`da bulunan bazı STK ve oda temsilcileri yazılı açıklama yaparak susmaya karar verdiklerini duyurdular.

`Özgür Eğitim-Sen`den Arınç`a Tepki
`
Bir televizyon kanalında Kürtçe ile ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a Batman Özgür Eğitim-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer tepki gösterdi. Sevinçer, "Türkiye`de yıllardır haksızlıkların, hukuksuzlukların enva-i çeşidini yaşayan biz Kürtler şimdi de dilimiz üzerinden medeni olmamakla itham edilmekteyiz" diyerek Bülent Arınç`a tepki gösterdi.

Batman Medya Gazetesi; `Batman`dan Esad Yönetimine Tepki`

Suriye`de yaşanan son olaydan sonra tepkiler çığ gibi büyüyor. Özgür-Der Batman Şubesi adına Bünyamin Sevim tarafından yapılan basın açıklamasında, Suriye`de 2011 yılından bu yana yaşanan olaylarda 7 Bin`den fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtilerek, bu güne kadar sahipsiz kalan tek tek direnişin Suriye direnişi olduğunu belirtti.

 

Batman Duruş Gazetesi; `Din Bir Sen`den Suriye`ye Tepki`
Batman Din-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Nezir Akkuş tarafından yapılan yazılı açıklamada, İslam ülkelerine Esed rejimini konusunda birleşmeleri ve akan kanı durdurmaları, Suriye halkının özgürlüğüne kavuşması için derhal adım atılması gerektiğini ifade eden Akkuş, Esed rejiminin hiç bir tepkiyi önemsemeyerek halkını katletmeye devam ettiğini belirterek, "Dünya medyasının gözü önünde kan akıtıp zülüm yapması Dünya İslam ülkelerinin de buna seyirci kalmasını da şiddetle kınıyoruz" dedi.
 
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Genelge Karmaşasında Olan Hastaya Oldu`
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yetkilileri yoğunluktan dolayı hastaları dışarı sevk ettiklerini kaydederek, SGK`nın sevk edilen hastalara ödeme yapmadığını belirtti. SGK yetkilileri, yoğunluktan dolayı sevk edilen hastalara ödeme yapamayacaklarını söylediler.
 
 
Batman Umut Gazetesi; `PKK`lının Cenazeleri Kozluk`ta`
Batman`ın Kozluk ilçesinde dün çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen 5 PKK`lının cenazeleri Kozluk Devlet Hastanesi morguna getirildi.
 
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Gözler Gözaltına Alınanlarda`
Batman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla polis, Cumartesi sabahı bazı kurum ve evlere eşzamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Belediye Başkanvekili Serhat Temel, BDP Batman İl Başkanvekili Selim Aratemur`un da aralarında bulunduğu 41 kişi operasyonlarda gözaltına alınırken, BDP il ve ilçe binası, Azadiya Welat, Fırat Dağıtım ve DİHA büroları, Meya-der, Batman Din Alimleri Derneği (DAD) ile BDP`li üyelerin evlerindeki aramalar yapıldı. Gözaltına alınanların bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
Veysi Demir-İLKHA