Zuman`nın Güney Afrikalı Müslüman vatandaşlar için yayınladığı mesajında şunlara yer verildi: “İslam Peygamberi (Sallahlahü Aleyhi ve Sellem ) Hicri takvime göre Rebiyülevvel ayının 12. günü dünyaya geldi. 23 yıllık peygamberliğinde Arap toplumunu değiştirdi. Getirdiği reformlarla bütün insanlık üzerinde çok derin izler bıraktı. O’nun getirdikleri evrensel değerler taşıyor ve doğru uygulandığı takdirde dünyada bir çok insanın çektiği sıkıntılar büyük ölçüde azalabilir.”

Mesajda ayrıca, "Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz" hadisi örnek verilerek, “Bu söze göre hareket edildiği takdirde şüphesiz daha yardımsever bir toplum oluşacaktır.” denildi.

Jacop Zuma mesajını şu cümlelerle bitirdi, “Güney Afrika’da ve dünyanın hemen her bölgesinde yaşayan yaklaşık 2 milyar insanın “Büyük Peygamberi”in doğum gününü kutladığı bu günde ben de bütün Müslümanların yaratıcının merhametine mazhar olmalarını arzu ediyorum.”

Zuma tebrik mesajında, ülkesindeki diğer din mensupları gibi Müslümanların da Güney Afrika’nın ilerlemesine önemli katkılarının olduğunu belirtti.