KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 230. hafta basın açıklaması Kayalıpark meydanında gerçekleştirildi. Basın açıklamasına Ali İmran Suresi 86-88. Ayet`ler okunarak başlandı. 
 
Suriye Halkının Mücadelesini Destekliyoruz 
Suriye halkının mücadelesini desteklediklerini belirten platform sözcüsü, "Suriye halkının mücadelesini destekliyor yanlarında olduğumuzu beyan ediyor. Onları ve tüm direnişçileri emperyalizmin oyunlarına karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz." dedi. 
 
Yetiştirilecek Nesil Kimin Dindarı Olacak? 
Ülkede dindar bir nesil yetiştirme üzerinden tartışma yapıldığı söyleyen platform sözcüsü, "Ülkemizin gündemi dindar bir nesil yetiştirme üzerinden tartışılıyor. Dindar olmayanlar dinsiz mi? Yetiştirilecek nesil kimin ve neyin dindarı olacak? Başbakan yetiştirilecek bu dindar nesli muhafazakâr demokrat olarak nitelendiriyor. Bu dindar nesil neyi muhafaza edecek? Ve demokratlığının sınırları nereye kadar olacak? Bu demokratlığın içini kim ne ile dolduracak? 

Şerefli doğum gününü andığımız kutlu Nebi (a.s) ne kadar muhafazakâr ve ne kadar demokrattı? Bu dindar nesil Efendimizin dindarı olacak ise; ne muhafazakârlık ne de demokratlık onun sıfatı olamaz. Yok, başkalarının dindarı olacak ise; bu bize göre dindârlık değil dini darlık olur…" şeklinde konuştu. 
 
İstiklal Mahkemeleri Sorumlularının Yargılanıp Cezalandırılmalarını Talep Ediyoruz 
"Önemli bir gündemiz de; İskilipli Atıf Hoca neden idam edildi? -Atıf Hoca`nın İslami düşünce ve faaliyetlerinden kimler, neden rahatsız oldular? İskilipli Atıf Hoca gibi bu toprakların değeri ve birikim olan idam edilmiş daha kaç âlim ve insanımız vardır? İstiklal Mahkemeleri misyonunu ve gücünü kim ya da kimlerden alıyordu? 

Şehadetinin 86. yıl dönümünde İskilipli Âtıf Hoca`nın, O`nun şahsında İstiklal Mahkemeleri mazlumlarının itibarlarının iadesini ve İstiklal Mahkemeleri sorumlularının yargılanıp sembolik de olsa yargılanıp cezalandırılmalarını talep ediyoruz." ifadeleriyle açıklama sona erdi.
 
 
 
 
Emrullah Araz - İLKHA