2016 yılını değerlendiren Vali Tuna, FETÖ ve PKK'yle ilişkisi bulunduğu belirtilen 3 bin 963 kişi hakkında idari işlem yapıldığını söyledi.

Görevden ihraç edilen personel sayısının bin 791 olduğunu söyleyen Tuna, “Görevden uzaklaştırılan personel sayısı da bin 120`dir, bin 052 de göreve iade edildi. 661 kamu personeli de tutuklu bulunuyor, adli kontrol şartıyla bırakılan personel sayısı da 388'dir. Ayrıca OHAL kapsamında Şanlıurfa`da 49 dernek, 10 sağlık kuruluşu, 17 okul, 12 yurt-pansiyon ve 3 gazete kapatıldı” dedi.

Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolu'nda yapılan yeni cezaevi önündeki kavşak sorununun değerlendiren Tuna, sorunun çözülmesi için Karayolları Müdürlüğü ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek 2017 yılı içerisinde bu sorunun çözüme kavuşacağını söyledi.

İnternet kafelerin denetlenmesi konusunun çok önemli olduğunu belirten Tuna, şöyle devam etti:

“İnternet kafelerinin denetlenmesi önemli bir olay. Bu yerleri boş bırakırsanız buralar suç örgütlerinin istismar edebileceği yerler haline gelebilir. Biliyorsunuz belli şartları barındıran herkese ruhsat veriyorlar. Ama önemli olan bu işletmelerin doğru işletip işletilmediğini kontrol edecek denetlenmelerdir. Habersiz, düzenli denetlemeler yapılmalı ki bazı şeylerin önüne geçilebilsin. Buraları boş bırakmamak gerekiyor. Bir araziyi bile boş bıraktığınız zaman bir süre sonra gelip baktığınızda orayı tanıyamazsınız.”

Şanlıurfa`daki hazine arazileri ile ilgili sorulan soruyu da cevaplayan Tuna, devletin kendi hazine arazisini daha önceleri arazisini kamulaştırdığı şahıslara vermesinin doğal bir süreç olduğunu ifade ederek bu sorunların insanları karşı karşıya getirmeden denge ve uzlaşı yolu ile bir çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa`nın turizminde son zamanlarda büyük düşüşler yaşandığını belirten Tuna, Şanlıurfa`nın sahip olduğu değerleri yeterince tanımadığını ancak bundan sonra bu değerlerin daha iyi tanıtılması için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Toplantı sorulan soruların ardından sona erdi.

Toplantıya Vali Tuna'nın yanısıra Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, İl Jandarma Komutanı, Valilik basın danışmanı Reşat Uzun, basın müdürü İbrahim Madenli ve basın mensupları katıldı. (Osman Gülebak-İLKHA)