Müslümanların yılbaşı kutlamaları yerine Mekke'nin fetih yıldönümünün kutlaması gerektiğini belirten Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan, konu hakkında İLKHA'ya yaptığı değerlendirmede, yılbaşı kutlamalarını bu toprakların emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak gördüklerini söyledi.

Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasının sağlandığını belirten Fidan, “Her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu tamamen ortadan kaldıran ve insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın erdem sahibi her, insanın, iman sahibi her şahsın görevi olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Yılbaşı kutlamalarını bu toprakların emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak gördüklerini belirten Fidan, “Alkol müptelası haline getirilen bir nesil, sağlıklı düşünme ve sömürüye karşı direnme vasfını kaybediyor. Devlet eli ile yürütülen şans oyunlarının da toplumda telafisi mümkün olmayan bir yozlaşmaya yol açtığını görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

"Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim`in berraklığıyla silinmesidir"

Fethin, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden ve zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılması olduğunu ifade eden Fidan, “Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların da dimağlarının İslam`a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim`in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih işgal değildir. Fetih bir ırkın diğer ırkı tarumar etmesi değildir. Fetih, bir bölgenin halkının diğer bölge halkını sömürmesi değildir. Enerji kaynaklarını ve yer altı yer üstü zenginliklerin ele geçirmek için savaşanlar ve insanları imha etmek için savaşanlar bunu anlayamazlar.” şeklinde konuştu.

Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihten çıkaracağı bazı derslerin olduğunu kaydeden Fidan, “Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar. Yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah`tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakârlığın Müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam`ı yaşamanın ancak cihad ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam`ın yaşanmasında kadın-erkek tüm Müslümanların itaat sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir Müslüman`ın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler. Tevazunun, vefanın ve sadakatin Müslüman ahlakının vazgeçilmezleri olduğuna inanırlar.” diye konuştu.

Fidan son olarak, Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şubesi olarak, 31 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 19:30`da Kamil Ocak Kapalı Spor salonunda gerçekleşecek olan 'Mekke`nin Fethi' programına tüm bölge halkını davet ettiklerini de kaydetti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)