GAÜN Rektörlük toplantı salonunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, her insanın bir dayanma, sabır ve tahammül noktaları olduğunu söyledi.
Toplantıya, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcısı ve Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Murat, Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ünal Akdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Ulaşım Koordinasyon Daire Başkanlığından Yılmaz Yıldırım, Gaziantep Trafik Şube Müdürü Aydın Şahin, Gaziantep Minibüsçüler Odası Yönetiminden Rıza Fırat ve Proje Koordinatörü İpek Kervancıoğlu katıldı.
Gür, “Bu noktalarda biz istiyoruz ki, insanların o tahammül sınırları zorlanmadan, toplum gerilmeden mümkün olduğu kadar karşılıklı hoş görü ve anlayışlarla problemler çözülsün. Bu toplumda akışkanlık haline getirilsin. Bunun için de bu konuda ehliyetli ve ehil olan insanlar toplumu bilinçlendirsin. Eğitim versin ve bu vesile ile de kurumlar arasında güzel ve sağlıklı iletişimler kurulsun istiyoruz.” dedi.
Trafikte öfke kontrolünün yanı sıra, sabırsızlığında büyük problem oluşturduğunu vurgulayan Rektör Gür, tüm sürücülerin bu konularda uzman eğiticiler tarafından bilgilendirilmesinin önemini vurguladı.
Gaziantep`in güzel yanının, bir proje ortaya atıldığı zaman, bütün kurumların el birliğiyle hiç tereddüt etmeden elini taşın altına koyarak ve kendi üzerine düşeni yapması olduğunu kaydeden Gür, “Bu da Gaziantep`in farkındalığını ortaya koymaktadır. Başka hiçbir şehirde bu kadar ortak akıl üretilemiyor. Farklı fikirler ve düşünceler olsa dahi, ortak akılla ortak bir sonuca ulaşılarak nihayetinde güzel ürünler ortaya çıkarılmaktadır. Bu proje de ortak aklın bir sonucu olarak ortaya çıktığını ve çok güzel sonuçlar doğuracağına inanıyorum.”ifadelerini kullandı.
Öfke kontrolünün trafikte çok önemli olduğunu vurgulayan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, yapılacak bu projede şehrimizdeki resmi kurumlar ve toplu taşımacılıkla uğraşan işletmelerde çalışan çok sayıda şöförün katılımının hedeflendiğini ve katılım sonunda sertifika verileceğini söyledi.
Kurum ve işletmelerle bu eğitim konusunda ortak hareket edildiğini aktaran Bedir, eğitimin Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyeleri tarafından verileceğini de sözlerine ekledi.
Gaziantep Trafik Şube Müdürü Aydın Şahin ise, Avrupa genelinde trafik kazası sonucu yüz bin kişiye düşen ölüm oranında, ortalama yüzde 3 iken, Türkiye`de bu oranın yüzde 9.4 olduğunu belirtti.
Türkiye`de yaklaşık 78 milyon kişi ve 22 milyon tescilli aracın bulunduğunu ve kaza oranlarının bu istatistiklere göre çok fazla olduğunu ifade eden Şahin, yapılan değerlendirmelerde bunun sebebinin en önemlilerinden birinin emniyet kemeri ve hız olarak ortaya çıktığını söyleyerek, trafikte en önemli unsurun sabır olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)