DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Cinnet; 4 Ölü
Diyarbakır Hazım Şahin İlköğretim Okulu`nda Türkçe öğretmeni olan 33 yaşındaki Nihat Sert, dün sabah saat 03.30 sıralarında TOKİ 1.Etap`taki evinde kız kardeşini odaya kilitledikten sonra eşi ve 3 çocuğunu bıçakla delik deşik ederek öldürdü. Psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen öğretmen, gerçekleştirdiği katliam sonrasında bileklerini keserek kendisini 4.kattaki evin balkonundan aşağı atarak intihar etmek istedi. Yaralanan öğretmen, tedavi altına alındı.

Diyarbakır Söz: Hz. Süleyman Camii`nde Bayram Havası
Restorasyonuna yaklaşık 1,5 yıl önce başlanan Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe Türbesi restorasyon çalışmaları bitmesiyle geçen cuma günü ziyarete açıldı. Mevlit Kandili nedeniyle Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe Türbesi ziyaretçi akınına uğradı.

Güneydoğu Güncel: Eşini ve 3 Çocuğunu Öldürdü
Diyarbakır`da psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen bir öğretmen eşini ve 3 çocuğunu bıçakla öldürdükten sonra, intihara kalkıştı. İntihara kalkışan öğretmenin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Güneydoğu Ekspres: STK`lardan Kemiklerle İlgili Açıklama
Diyarbakır`da İçkale`de kazılar sırasında bulunan kemikler nedeniyle bir araya gelen İslami STK`lar basın açıklamasında bulundu.
(M. Salih Keskin - İLKHA)