İRAN - İran`ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Tahran Üniversitesi bahçesinde verdiği Cuma hutbesinde İran İslami İnkılap Rehberi Ayetulah Seyyid Ali Hamaney, bundan sonra da Siyonist Rejim`le savaşan her milletin arkasında olduklarını söyledi.

 

İran`a yönelik ambargo ve savaş tehditlerine de değinen Hamaney, buna karşı Tahran yönetiminin de yapacakları olduğunu belirterek, misilleme tehdidinde bulundu.

 

Tehditler ABD`nin Acizliğini Gösteriyor
ABD`nin ``İran`a karşı askeri saldırı da dahil tüm seçeneklerin masada olduğu`` yönündeki açıklamalarını hatırlatan Hamaney, `İran`ı savaşla tehdit etmenin ABD`nin zararına olduğunu dile getirerek, savaşın kendisinin ise on kat daha fazla zarar olduğunu ifade etti.

 

Tehditte bulunmamın ABD`nin acizliğini gösterdiğini belirten Hamaney, ABD`nin kan dökmek ve zorbalıktan başka bir şey bilmediğini ifade ederek, ``Amerika ve diğerleri bilsin ki, zaten biliyorlar, bizim de tehditler ve petrol ambargosu karşısında tehditlerimiz var ve bunlar gerektiğinde uygulanacak`` dedi.

 

Diktatörler İslami Uyanış Sayesinde Yıkıldı
Ortadoğu`daki halk ayaklanmalarına ve rejim değişikliklerine de değinen Hamaney, Mısır ve Tunus`ta halkın çoğunluğunun İslami duyarlılığı olan parti ve gruplara oy verdiğini hatırlatarak, bölgedeki diktatör rejimlerin halk tarafından artık kabul görmediğini belirtti. Hamaney, ``halkların İslami uyanışı sayesinde bölgedeki dört tağutun yok olduğunu`` söyledi.

 

Dünyanın Bahreyn`de yaşananlara kayıtsız kaldığını ifade eden Hamaney, İran`a yönelik suçlamalar için ise, ``Bahreyn`e müdahale etseydik, durum farklı olurdu. İran, nereye müdahalede bulunuyorsa açıkça ilan ediyor. Örnek olarak, biz Siyonist rejim karşıtlığında müdahale ettik ki, sonucu da 33 ve 22 gün savaşlarında elde edilen zaferdir. Bundan sonra da Siyonist rejime karşı olan herkesin destekçisi ve yardımcısı olacağız" diye konuştu.

 

"Siyonist Rejim Kanser Hücresidir"
Bölgedeki uyanışın İsrail`i daha da tecrit ettiğini dile getiren Hamaney, İsrail`in gerçek bir kanser hücresi olduğunu ve mutlaka yok edilmesi gerektiğini vurguladı.