VAN - Bu akşam Mevlit Kandili. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) viladetinin 1441. Yıldönümü münasebetiyle ülke genelinde birçok anma programı düzenlenerek O kutlu insan anılmaya başlandı bile.

 

Van`da 4 kişinin ortak olarak işlettikler Kardeşler Oto Yıkama isimli işletmenin çalışanları bir araya gelerek bu kutlu gün münasebetiyle akşama kadar bedava araç yıkayacaklarını söyleyerek, Peygambere olan sevgilerini kendi açılarından bu şekilde ifade etmeye çalıştılar.

 

Kutlu Doğumun Halen Bile Nelere Kadir Olduğunu Görsünler
İşyeri yöneticisi Eyüp Koç, bu girişimlerinin kesinlikle bir reklam olarak düşünülmemesini istediklerini belirterek, "İstedik ki biz de Resulullah`ın (sav) bu mübarek doğumunu bir şekilde ön plana çıkaralım. İnsanlar anlasınlar ki, bu kutlu doğumun halen bile nelere kadir olduğunu görsünler. Bu kâinatın yegâne kurtarıcısı ve gönül ferahlığı olan Hz. Muhammed`e (sav) duyulan muhabbet gün geçtikçe azalmıyor, aksine daha da yayılıyor ve gönüllere nakşediliyor. Bizler de bu gün bu kutlu doğumu tertemiz yüreğimiz ve temiz duygularımızın yanında dış çehremizde görülecek bir temizlikle de karşılamak istedik. Rabbim rızasına ulaştırsın" dedi.

 

Araç yıkatmak isteyenlerin bu gün geç saatlere kadar vakitlerinin olduğunu belirten Koç, "İnşallah tüm talep eden kardeşlerimizin talebini karşılamak için Rabbim bize güç verir de hiçbir kardeşimizi geri göndermeyiz" temennisinde bulundu.
 
Fikret Özkan - İLKHA