Batman`da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 112 Eğitim Salonunda 'Bebek Ölümleri Önleme ve İzleme Değerlendirme Programı' kapsamında 'Anne-Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı' yapıldı.

Çalıştaya İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, özel hastaneler, kadın doğum hastalıkları uzmanları, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, toplum sağlığı merkezleri, aile hekimleri ve STK temsilcileri katıldı.

Yapılan programla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, ülkelerin gelişmişlik ölçütleri arasında yer alan anne ve bebek ölüm oranlarının düşürülmesine yönelik Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yürütülen Bebek Ölümleri Önleme ve İzleme Değerlendirme Programı kapsamında bu çalıştayı düzenlediklerini söyledi.

Bodakçi, Batman`da yürütülen Bebek Ölümleri İl Değerlendirme Komisyonu çalışmaları doğrultusunda kentin ölen bebekleri incelendiğinde ortaya çıkan aksaklıkların çözümü için kurumlar arası işbirliği gerekliliği sonucuna varıldığını belirtti.

Bebek ölümleri oranlarının Türkiye ortalaması ve altına çekebilmek amacıyla ‘Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı` yaptıklarını ifade eden Bodakçi, “Çalıştay gündeminde sezaryen doğumlarının azaltılması, annelere, gebe kadınlara ve yeni doğan bebeklere hizmet sunan sağlık personelinin kapasitesinin geliştirilmesi, gebe ve bebek takibinde 1. ve 2. basamak sağlık hizmetlerinin koordinasyonunda yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri. Prematüre doğum nedenlerinin tespiti ve çözüm önerileri, bebek ölümlerinin nedenleri arasında yer alan Sepsis`in azaltılmasına yönelik çözüm önerileri tartışılmıştır.” dedi. (İLKHA)