Batman İl Sağlık Müdürü Dr.İhsan Bodakçi`nin başkanlığında, Bölge Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda İl Halk Sağlığı Müdürü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, AFAD ve Batman`da tüm kamu ve özel hastanelerin katılımıyla İLSAP masa başı tatbikatı düzenlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, afet ve olağandışı durumların hayatı kesintiye uğratan önemli olgular olduğunu, çok yönlü etkileri olan bu durumun en başta insan sağlığını etkilediğini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak afet ve olağandışı durumların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı İl Sağlık Afet Planı, Hastane Afet Planları ve Türkiye Afet Müdahale Planı ile yerel düzeyde Sağlık Hizmet Grubu oluşturulmuştur. Afete hazırlık sürecimiz masa başı ve saha tatbikatlarıyla desteklenmektedir. Tatbikatta afet planlarıyla ilgili sunumlar yapılmış, önceden belirlenen senaryo üzerinde kapasite analizi yapılarak, eksikler tespit edilmeye çalışılmıştır. Oldukça verimli geçen tatbikatın ardından karşılaşacağımız tüm afetler için hazırlıklarımızı büyük bir ciddiyetle sürdürmeye devam edeceğiz. Bu noktada diğer paydaşlarımızdan beklentimiz, afete hazırlık sürecini etkin bir işbirliği içinde geçirmektir.” dedi. (İLKHA)